Disse skrekktallene får Klanen til å frykte VIF-nedrykk

Dårligst siden 2009.

FRYKTER NEDRYKK: Vålerenga er bare fem poeng fra nedrykksplass og har ikke hatt en dårligere sesong etter 26. serierunder siden serien ble utvidet i 2009. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRYKTER NEDRYKK: Vålerenga er bare fem poeng fra nedrykksplass og har ikke hatt en dårligere sesong etter 26. serierunder siden serien ble utvidet i 2009. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga står med fattige 30 poeng etter 26 serierunder i Tippeligaen. Det ligger an til å bli lagets dårligste sesong siden serien ble utvidet til 16 lag (30 kamper) før 2009-sesongen.

- Det har vært en møkkasesong, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

Dette er VIF-fasiten etter 26. serierunder de siste sesongene:

• 2009: 34 poeng under Martin Andresen.
• 2010: 52 poeng.
• 2011: 44 poeng.
• 2012: 38 poeng.
• 2013: 30 poeng under Kjetil Rekdal.

Ultradefensivt Vålerenga tapte 1-2 borte mot serieleder Strømsgodset lørdag - og der fikk publikum se et svært defensivt VIF som knapt hadde noe å by på offensivt.

- I dag (lørdag) handlet det ikke om å underholde eller spille utviklingsorientert fotball, men om å gå ut for å få poeng på bortebane mot Norges desidert beste hjemmelag, sa Rekdal til Dagbladet etter kampen.

Kjellsen støtter ikke taktikkvalget til VIF-treneren.

- De la seg bakpå fra start og håpet å ta med seg et heldig poeng. Selvsagt er jeg ikke fornøyd med måten laget spiller på. Vålerenga har ikke vært gode i år og jeg er glad det ikke er jeg som trener dette laget, sier Kjellsen.

Kjetil Rekdal gjorde comeback i VIF før sesongen etter at Martin Andresen ledet laget i fem sesonger.

ARVTAKEREN: Kjetil Rekdal tok over som Vålerenga-trener etter Martin Andresen før denne sesongen.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
ARVTAKEREN: Kjetil Rekdal tok over som Vålerenga-trener etter Martin Andresen før denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Arven etter Andresen ga nok Rekdal mer trøbbel enn mange hadde trodd. Jeg kan ikke peke på nøyaktig hva som er feil, men det Vålerenga har levert i år er langt fra bra nok, sier Kjellsen.

Kan rykke ned - Hva har ikke fungert?

- Resultatene har vært dårlige. Spillet har vært dårlig, sier Klanen-talsmannen.

- Det verste er at vi nesten begynner å bli vant til dette nå, sier han.

Kjellsen mener klubben med sine ressurser burde vært i toppen av Tippeligaen. Nå har klubben tre strake tap i serien og har bare vunnet én av de siste ni.

- Nå kan vi blande oss inn i nedrykksstriden for alvor. I stedet burde VIF vært med å kjempe i toppen hver eneste sesong, sier han.

- Tror du VIF kan rykke ned?

- Selvsagt kan de det. Nå skal vi først til Sogndal. Det er fire kamper igjen og her kan alt skje. Det kan bli en stygg smell, sier Kjellsen.

VIF har igjen Sogndal (b), Haugesund (h), Aalesund (b) og Sandnes Ulf (b). VIF har 30 poeng og er fem poeng foran Hønefoss på nedrykksplass.