Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse sluttspurtene bør gi Arsenal-fansen håp om ligagull

Wenger har reddet sesongen tidligere.

 REDDET SESONGEN:  En rekke ganger under Arsene Wengers ledelse har en sterk sluttspurt reddet Arsenals sesong, enten det har vært snakk om ligagull eller en Champions League-plass. Foto: NTB Scanpix.
REDDET SESONGEN: En rekke ganger under Arsene Wengers ledelse har en sterk sluttspurt reddet Arsenals sesong, enten det har vært snakk om ligagull eller en Champions League-plass. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Med elleve poeng opp til Leicester må det et lite mirakel til for at Arsenal skal bli seriemestere.

Trøsten er at historien har vist at Arsène Wengers mannskap har en historie med gode sluttspurter.

Her er fem sluttspurter fra Arsenal som har reddet sesongen tidligere.

1991/92 Sesongen før gikk Arsenal helt til topps i 1. divisjon. I det som skulle bli den siste sesongen med det navnet før det ble byttet til Premier League, forventet fansen at Arsenal skulle forsvare tittelen.

Laget ledet av George Graham gjorde alt annet. De første 25 ligakampene ga Arsenal ni seire, åtte uavgjort og åtte tap.

I tillegg ble klubben slått ut av Europa av Benfica i runde 2, og i FA-cupen ble lille Wrexham for sterke. Det var lite som minnet om laget som hadde gått til topps sesongen før.

Etter sju kamper uten seier gikk Arsenal inn i februar på en 8. plass. Hvor de hentet inspirasjonen fra vites ikke, men London-klubb gikk ubeseiret gjennom de siste 17 kampene og endte på en 4. plass.

Ian Wright bidro sterkt i sin første sesong.

1997/98 Dette er en sesong Arsenal-fansen trolig aldri vil glemme. Minnene er sterke om laget - men det er mye takket være en vanvittig sterk sesongavslutning.

Etter en sterk start på kampen, tapte The Gunners fire av seks kamper rett før jul. Da februar ankom lå de på 5. plass - Manchester United toppet med fire poeng.

Så startet rekken som skulle sikre klubbens første ligagull på sju år. Arsenals berømte forsvar viste seg fra sin sterkeste side, og de gikk åtte kamper uten å slippe inn mål, før de vant ti strake kamper fra mars-mai.

 DRØMMEMÅL:  Dennis Bergkamp viste fram sitt fantastiske touch da han scoret et drømmemål mot Newcastle i 2002. Foto: NTB Scanpix.
DRØMMEMÅL: Dennis Bergkamp viste fram sitt fantastiske touch da han scoret et drømmemål mot Newcastle i 2002. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vinnerrekken inkluderte en sterk 1-0-seier på Old Trafford, og seieren mot Everton hvor Tony Adams scoret og sikret Arsenal gullet to runder før slutt.

2001/02 I februar 2002 var Arsenal for alvor med i tittelkampen. Men uavgjortkampen mot Southampton 2. februar indikerte at bremsen var på.

13 kamper før slutt var The Gunners tre poeng bak United, som hadde spilt én kamp mer og poenget bak Newcastle. Men om bremsen hadde vært på, var det klampen i bånn herfra og ut.

Arsenal vant sine 13 siste kamper og sikret tittelen med Sylvain Wiltords scoring på Old Trafford i nest siste runde.

De 13 kampene viste Arsenal på sitt absolutt beste. Dennis Bergkamps legendariske scoring mot Newcastle og et forsvar som bare slapp inn seks mål. Og tre av disse kom i den siste kampen.

Etter ligaslutt sikret de seg en ny tittel ved å slå Chelsea 2-0 i FA-cupfinalen.

2005/06 Dette var en traumatisk sesong for Arsenal. Chelsea dominerte fullstendig i ligaen og dette var Highburys siste år. Sesongen utartet til å handle om berge en topp 4-plassering.

Etter 27 spilte kamper hadde Arsenal tapt ti og lå på 7. plass. Foran lå Bolton med to kamper til gode og Tottenham som ville sikre seg muligheten for Champions League-spill.

Nok en gang klarte Wenger å få fart på Arsenal-skuta mot slutten av sesongen. På sesongens siste dag sikret Arsenal 4.-plassen. The Gunners scoret 29 mål på sine siste 11 kamper, tok 26 poeng og slapp bare inn ni mål.

Og Highbury fikk også en verdig avslutning. Wigan ble slått 4-2. Thierry Henry scoret hat trick.

2012/13 Sju år hadde det gått siden Arsenal sist vant noe da sesongen sparket i gang. Ting ble ikke bedre av London-laget forsvant ut av samtlige tre cuper.

Da Tottenham gikk seirende ut av byderbyet med elleve kamper igjen så ting bekmørkt ut.

 HIGHBURY-AVSKJED:  Thierry Henry scoret hat trick i den siste kampen på Highbury og sikret med det Arsenal en 4. plass. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix.
HIGHBURY-AVSKJED: Thierry Henry scoret hat trick i den siste kampen på Highbury og sikret med det Arsenal en 4. plass. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix. Vis mer

Gareth Bales fantastiske spill ga Spurs-fansen håp om at dette var året Spurs skulle havne foran sin rival.

Med ti kamper igjen lå Arsenal på femte. Opp til Tottenham på tredje var det sju poeng. Chelsea på fjerde hadde fem poengs forsprang.

Nok en gang klarte Arsenal å finne godformen på tampen av sesongen. Det ble en kamp med Tottenham om den siste Champions League-plassen. Fem baklengsmål på de siste ti og en nervepirrende 1-0-seier mot Newcastle i siste runde sørget for at Arsenal kapret 4.-plassen foran Tottenham.

The Gunners endte ikke trofétørken, men de sikret Champions League-spill nok en gang.

 GULL TO RUNDER FØR SLUTT:  Arsene Wenger og Tony Adams holder det synlige beviset på at Arsenal er seriemester etter 4-0-seieren mot Everton i 1998. Foto: NTB Scanpix.
GULL TO RUNDER FØR SLUTT: Arsene Wenger og Tony Adams holder det synlige beviset på at Arsenal er seriemester etter 4-0-seieren mot Everton i 1998. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart