TRYGT PÅ NORWAY CUP: Politiet kan melde om en rolig start på årets Norway Cup. Her ved politioverbetjent Morten Østraat, politibetjent Hanne Jansen og politiførstebetjent Tom Richard Jansen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
TRYGT PÅ NORWAY CUP: Politiet kan melde om en rolig start på årets Norway Cup. Her ved politioverbetjent Morten Østraat, politibetjent Hanne Jansen og politiførstebetjent Tom Richard Jansen. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

Disse sørger for sikkerheten på Ekebergsletta

- Vi jobber som normalt under Norway Cup, sier politiet.

• Hvordan går det med ditt lag? Søk i Norway Cup-resultatene HER.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): 30 000 spillere og mange voksne er på plass i Norway Cup.

På Ekebergsletta har politiet en egen stand, og politioverbetjent Morten Østraat fra Manglerud politistasjon kan fortelle om en rolig åpning på årets turnering.

- Bemanningen er lik den vi har hatt i tidligere år. Tilsammen er det mellom 10 og 20 fra politiet på Ekeberg på dagtid. Det ville vært dumt av oss å komme til Norway Cup med ekstra bemanning, og det ville heller skapt frykt enn trygghet, sier Østraat.

Ikke noe bråk
Politiet har ikke fått meldinger om bråk i starten av turneringen. Politioverbetjenten har opplevd en annen ramme rundt cupen enn tidligere.

- Det har vært veldig rolig. Jeg tror minnekonserten og blomstertoget lørdag har bidratt til en litt annen stemning blant de som er her, sier Østraat.

- Alt er helt trygt her på Ekebergsletta, forteller han videre.

Og til de som lurer på hva som er det mest spurte spørsmålet til politiet på Ekebergsletta:

- Det de fleste spør om, er hvor minibanken og toalettet er. Ellers er flere som har kommet hit etter å ha mistet mobiltelefon eller lommebok, sier Østraat.