STÅR FOR 30 PROSENT AV DRAKTSALGENE: Robin van Persie, Fernando Torres og Lukas Podolski er blant de ti spillerne som sørger for mest penger i klubbkassa. Foto: REUTERS/Eddie Keogh, AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix
STÅR FOR 30 PROSENT AV DRAKTSALGENE: Robin van Persie, Fernando Torres og Lukas Podolski er blant de ti spillerne som sørger for mest penger i klubbkassa. Foto: REUTERS/Eddie Keogh, AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpixVis mer

Disse spillerne står for 30 prosent av draktsalgene i England

Her er topp-ti-lista.

(Dagbladet): Hvis du skal bedømme en spillers popularitet ut ifra hvor mange fotballdrakter som blir solgt med spillerens navn på, så er Robin van Persie den mest populære mannen i Premier League. Hele 25 prosent av alle draktene som er solgt i England denne sesongen har van Persie trykket på ryggen, ifølge kitbag.com.

- Robin van Persie er en verdensklassespiller. Hans utrolige prestasjoner på banen har gjort ham til en av de mest populære spillerne i Premier League, sier konsernsjef i kitbag.com, Andy Anson, ifølge Daily Mail.

Den spilleren som kommer nærmest hollenderen er Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som står for snaut åtte prosent av draktsalgene. Wayne Rooney toppet lista forrige sesong, men har falt til en tredjeplass denne sesongen.

- Når du ser på statistikken, er det godt å se at det er to britiske spillere som er på topp tre. Det viser at britiske fans er gira på å støtte hjemlige spillere, sier Anson.

Det er også verdt å merke seg at 38-åringen Paul Scholes ligger på en fin 7. plass.

Torres topp ti Fernando Torres har ikke hatt noen stor karriere i Chelsea etter overgangen fra Liverpool. Spanjolen havner likevel på topp ti-listen over solgte drakter denne sesongen. Det selges flere drakter med spanjolens navn på enn feks Manchester City-spiller Sergio Agüero.

På den andre siden av skalaen har vi Nicklas Bendtner som ikke har solgt en eneste drakt etter overgangen til Juventus på lån.

Når det gjelder draktsalg internt i klubben er det ikke så mange overraskelser. Tallene, som du kan se i en egen faktaboks, viser at mange Manchester City-fans går rundt med draktnavnet til en spiller som ikke lenger er i klubben. Mario Balotelli stod for 13 prosent av draktsalget til de lyseblå.

For de som lurer: Det finnes ikke noen tall på hvor mange drakter med navnet «Bale» som har blitt solgt denne sesongen.