GÅR FOR GULL: Charlotte Kalla er favoritt på skiathlondistansen i OL i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
GÅR FOR GULL: Charlotte Kalla er favoritt på skiathlondistansen i OL i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.Vis mer

Disse svenskene går OLs åpningsdistanse

20 år gamle Ebba Andersson får sin OL-debut for Sverige under skiathlondistansen i OL lørdag 10. februar.

Skiathlonen består av 7,5 kilometer klassisk og 7,5 kilometer skøyting og er OLs første langrennsøvelse i Pyeongchang.

Andersson er et stortalent som blant annet tok gull på fem kilometer under junior-VM sist vinter.

Det er likevel ikke Ebba Andersson som er Sveriges sterkeste kort på distansen. Det er Charlotte Kalla. 30-åringen har vist kapasitet denne sesongen og er en opplagt gullkandidat.

På den eneste skiathlondistansen som er gått i verdenscupen denne sesongen, var hun i en egen divisjon under rennet i Lillehammer 3. desember. Da slo hun Heidi Weng på 2.-plass med 19,7 sekunder. Ragnhild Haga var hele 43,6 sekunder bak på 3.-plass, og Marit Bjørgen på 4.-plass hadde nesten minuttet opp til Kalla.

De to siste svenskene som skal gå 15-kilometeren er sprinteksperten Stina Nilsson og Anna Haag.

(NTB)

LIVET UTENFOR LANDSLAGET: Anders Aukland støtter og frir til Petter Northug, deler sin historie om uenighetene med Skiforbundet og røper oppskriften til hans unike suksess i en alder av 45 år. I panelet er også kommentator Esten O. Sæther og programleder Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer