Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse svenskene går OLs åpningsdistanse

20 år gamle Ebba Andersson får sin OL-debut for Sverige under skiathlondistansen i OL lørdag 10. februar.

GÅR FOR GULL: Charlotte Kalla er favoritt på skiathlondistansen i OL i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
GÅR FOR GULL: Charlotte Kalla er favoritt på skiathlondistansen i OL i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiathlonen består av 7,5 kilometer klassisk og 7,5 kilometer skøyting og er OLs første langrennsøvelse i Pyeongchang.

Andersson er et stortalent som blant annet tok gull på fem kilometer under junior-VM sist vinter.

Det er likevel ikke Ebba Andersson som er Sveriges sterkeste kort på distansen. Det er Charlotte Kalla. 30-åringen har vist kapasitet denne sesongen og er en opplagt gullkandidat.

På den eneste skiathlondistansen som er gått i verdenscupen denne sesongen, var hun i en egen divisjon under rennet i Lillehammer 3. desember. Da slo hun Heidi Weng på 2.-plass med 19,7 sekunder. Ragnhild Haga var hele 43,6 sekunder bak på 3.-plass, og Marit Bjørgen på 4.-plass hadde nesten minuttet opp til Kalla.

De to siste svenskene som skal gå 15-kilometeren er sprinteksperten Stina Nilsson og Anna Haag.

(NTB)

LIVET UTENFOR LANDSLAGET: Anders Aukland støtter og frir til Petter Northug, deler sin historie om uenighetene med Skiforbundet og røper oppskriften til hans unike suksess i en alder av 45 år. I panelet er også kommentator Esten O. Sæther og programleder Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!