Disse tallene betyr ikke noe i Waynes verden

Blåser i scoringsstatistikken.

(Dagbladet.no) Wayne Rooney og England jakter på revansje mot Kroatia. Onsdag skal de slå tilbake, etter at kroatene slo dem to ganger i EM-kvaliken og engelskmennene ble hjemmesittere.

Men for å lykkes borte mot Kroatia må det meste stemme.

Og spørsmålet er om landslagsformen til Wayne Rooney er god nok.

Manchester United-spissen har nemlig ingen strålende statistikk å lene seg på før stormøtet i Zagreb. Dagbladet.no har gått gjennom tallene hans på landslaget, og Rooney har bare scoret tre ganger på de 17 siste kampene.

- Han trenger et mål

Det skremmer ingen forsvarsspillere. Men skal vi tro Rooney selv, er han verken skremt eller bekymret.

- Jeg ikke noen problemer med dette, sier Rooney ifølge BBC.

Han liker imidlertid ikke snakke om statistikken, og dreier i stedet samtalen over på at kvaliken gir England en ny start og at de håper på å gjøre det bra.

LITE NETTKJENNING: Wayne Rooney sliter med å fine veien til nettmaskene på landslaget. Og heller ikke i klubblaget kommer målene på bestilling. 22-åringen har 82 mål på 220 kamper for England og Manchester United. Foto: AP
LITE NETTKJENNING: Wayne Rooney sliter med å fine veien til nettmaskene på landslaget. Og heller ikke i klubblaget kommer målene på bestilling. 22-åringen har 82 mål på 220 kamper for England og Manchester United. Foto: AP Vis mer

Landslagskamerat Frank Lampard tror imidlertid spissen vil ha godt av å endelig få nettkjenning igjen med de tre løvene på brystet.

- Wayne trenger et mål og det ville vært fint å se ham putte igjen. Det vil nok gjøre ham godt. Men samtidig er han mer enn bare en målscorer. Han skaper mye for andre, men han vil ha mål for selvtilliten sin og når vi trenger det som mest, da vil han nok være der, sier Lampard ifølge The Guardian.

Sjelden viktige mål

Rooney har allerede spilt 45 landskamper, til tross for at han bare er 22 år gammel og også har slitt med skader. Det har blitt 14 mål i løpet av disse kampene, noe som totalt sett kanskje ikke er så ille internasjonalt.

Problemet er bare at det går stadig lengre mellom hvert mål - og for England er det også et stort problem at de har slitt med å grave opp spisser som scorer mye på landslaget.

Rooney scoret jevnlig i starten og markerte seg med fire EM-mål i 2004. Etter det internasjonale gjennombruddet i Portugal har det gått tyngre. Spesielt i de viktige kampene. De fire siste åra har han bare to ganger puttet i kvalik- eller mesterskapskamper.

I helgas kvalikkamp mot lille Andorra sørget Joe Cole for at England vant 2-0 på bortebane. Ikke veldig imponerende, og landslagssjef Fabio Capello ga også klar beskjed om dette.

- Jeg er ikke fornøyd med Joe og Wayne. Jeg ga dem beskjed om å flytte opp på topp da Emile Heskey ble altfor alene etter pause, med de ble liggende for lavt, sa Capello etter kampen.

Disse tallene betyr ikke noe i Waynes verden
CAPELLO-KJEFT: Landslagssjef Fabio Capello var ikke fornøyd med hvor Wayne Rooney la seg på banen i helga.
LAMPARD HÅPER: Frank Lampard mener Wayne Rooneys selvtillit trenger et landslagsmål.