I TRØBBEL: José Mourinho har ikke hatt en spesielt god start på sin karriere som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: José Mourinho har ikke hatt en spesielt god start på sin karriere som Manchester United-manager. Foto: NTB ScanpixVis mer

Moyes og van Gaal kan koste på seg et smil

Disse tallene er verre enn 0-4 og Contes ydmykelse. Selv Moyes og van Gaal var bedre

Fem grunner til at José Mourinho neppe sover godt i natt.

(Dagbladet): 0-4-tapet mot Chelsea på Stamford Bridge var omtrent så ille som det kunne ha blitt. For det første var dette José Mourinhos største tap som Premier League-manager. For det andre var dette den komplette ydmykelsen i visshet om det var hans tidligere klubb som stod for slakten av Manchester United.

Heller ikke Antonio Contes oppførsel hjalp på humøret til 53-åringen. I tillegg gikk stopperkjempen Eric Bailly ut med skade og kan ifølge BBC bli lenge ute.

- Jeg er redd det er en alvorlig skade. Det er i kneet og i leddbånd-området. Han føler på seg at det er veldig ille, sier Mourinho.

Verre kan det strengt talt ikke bli. Skjønt, hvis Mourinho ser helhetlig på sin start som Manchester United-manager, er det kanskje et enda mindre hyggelig faktum.

Etter dagens tap er portugiserens serieåpning enda verre enn det David Moyes og Louis van Gaal oppnådde i deres managerkarrierer på Old Trafford som endte i fiasko.

SKADET: Eric Bailly kan bli lenge på sidelinjen. Det er et nytt slag i trynet for José Mourinho. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Eric Bailly kan bli lenge på sidelinjen. Det er et nytt slag i trynet for José Mourinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skrekktallene

Moyes vant åtte av sine første 14 kamper i sjefsstolen i Manchester United. Åtte seirer, tre uavgjort og tre tap var fasiten, mens van Gaal vant ti ganger, spilte én uavgjort og tapte tre ganger.

Mourinho er hakket dårligere enn Moyes med åtte seirer, to uavgjort og fire tap i løpet av sine 14 første kamper som Manchester United-manager (alle tellende turneringer inkludert).

Likevel tar ikke Mourinho selvkritikk.

- Kampplanen ble endret med en gang da Chelsea scoret etter et halvt minutts spilt. Vi hadde sjanser til å utlikne, men Chelsea scoret rett etter våre sjanser gang etter gang, sier Mourinho til Sky Sports.

- Vi gjorde utrolige feil. Vi gjorde utrolige individuelle feil. Det blir vi straffet for, mener Mourinho.

Optimistisk Solskjær

Ekspertene er imidlertid nådeløse mot «The Special One». Manchester United er seks poeng bak lederlagene Manchester City, Arsenal og Liverpool, mens Chelsea og Tottenham er fem poeng foran de røde djevlene.

HAR TROA: Ole Gunnar Solskjær mener José Mourinho er rett mann for å få Manchester United tilbake til tronen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HAR TROA: Ole Gunnar Solskjær mener José Mourinho er rett mann for å få Manchester United tilbake til tronen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Mourinho har ingen ting å skylde på. Han har hatt like mye tid på å forme lage som Conte og Guardiola. Han fikk de signeringene han ønsket, mener den engelske fotballskribenten Liam Canning.

Da Dagbladet snakket med tidligere Manchester United-spiss Ole Gunnar Solskjær for noen uker siden, var han optimist på klubbens vegne - til tross for en tung periode.

- Det har vært noen tunge år. Før var 2. plass et nederlag i klubben. I de siste sesongene har det blitt en kamp om å prøve å være topp 4. Det svir for et Manchester United-hjerte. Men med Mourinho i sjefsstolen er optimismen tilbake, sa Solskjær til Dagbladet.

- Vi har hentet spillere som Pogba, Mkhitaryan og Zlatan. Jeg er sikker på at Mourinho er rett mann.