FAVORITTER IGJEN: De fleste supporterlederne i Tippeligaen tror Molde tar medalje i år igjen. Og de som ikke tipper sitt eget lag til topps holder stort sett en knapp på Solskjærs menn. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX
FAVORITTER IGJEN: De fleste supporterlederne i Tippeligaen tror Molde tar medalje i år igjen. Og de som ikke tipper sitt eget lag til topps holder stort sett en knapp på Solskjærs menn. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIXVis mer

Disse tar medaljene - og disse rykker ned i 2013

Supporterne har talt.


(Dagbladet): Det er bare fire dager til Tippeligaen 2013 starter, og som alltid er det to hovedspørsmål som står sentralt når det skal synses, menes og tippes på forhånd: Hvem vinner medaljene, og hvem må ta den tunge turen ned i 1. divisjon?

Dagbladet har vært i kontakt med talsmenn for alle de 16 lagenes supportergrupper. De har svart på ti forskjellige spørsmål om sesongen som ligger foran oss.

Vi har allerede skrevet at Tommy Høiland er spilleren flest av motstandernes fans misliker.

- Jeg tar det som et kompliment. Å fyre opp andre er en del av gamet, og noe av det jeg liker best ved sporten, sier Sandnes Ulf-spilleren selv.

I den andre enden av skalaen er Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem, som er den som hyppigst nevnes av supporterne som den de gjerne skulle hatt på sitt eget lag.

Gull og nedrykk Nå får du også supporterledernes svar på hvem de tror vil kjempe om medaljene, og hvem som rykker ned.

KVALIK I FJOR: Sandnes Ulf hadde god kontroll på Ull/Kisa i kvaliken i fjor. Blir det kamp for livet også denne sesongen?
Foto: BERIT ROALD  / NTB SCANPIX
KVALIK I FJOR: Sandnes Ulf hadde god kontroll på Ull/Kisa i kvaliken i fjor. Blir det kamp for livet også denne sesongen? Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Vis mer

Og om fansen tipper rett, ligger det an til et tredje Molde-gullår på rad. For Ole Gunnar Solskjærs mannskap er med i medaljetipsene til alle unntatt tre supporterledere:

Klanen-talsmann Christian Kjellsen tipper bare Vålerenga-gull:

- De som holder følge med oss en stund får fordele resten, sier han.

Tigerbergets pressetalsmann Torgrim Rygnestad nøyer seg med å fastslå at hans Start verken tar medalje eller rykker ned.

Og Kjernen-leder Kenneth T. Kjelsnes, som nettopp har svart «alle på Molde» om spillere han misliker og Molde som laget han misliker mest, vil helst sende erkerivalen ut av toppdivisjonen.

TØFT IGJEN? Sogndal slo Brann i siste serierunde i fjor, og beholdt plassen i Tippeligaen. Foto: ALF VIDAR SNÆRLAND / NTB SCANPIX
TØFT IGJEN? Sogndal slo Brann i siste serierunde i fjor, og beholdt plassen i Tippeligaen. Foto: ALF VIDAR SNÆRLAND / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi tar gullet. Molde og Lillestrøm rykker ned. Resten er ikke så viktig, mener Kjelsnes.

Fire lag vil slite Når det gjelder nedrykk er det fire lag som blir nevnt oftere enn andre som lagene supporterne tror vil slite tøffest.

Det dreier seg om de tre S'ene Sarpsborg, Sogndal og Sandnes Ulf. Sammen med Hønefoss er det disse som skal kjempe for livet i Tippeligaen når høsten kommer ifølge tipsene til supporterlederne.

Et par stykker nevner også Odd, mens noen selvsagt må ta med erkerivalen blant nedrykkskandidatene.

Under artikkelen ser du supporterledernes svar på spørsmål 6-10. Svarene på de fem første spørsmålene ligger i denne artikkelen.