10 VERSTE: Disse ti er av den engelske avisa The Telegraph kåret til de dårligste kjøpene i Premier League denne sesongen. Øverst fra venstre: Marouane Fellaini, Erik Lamela, Andreas Cornelius, Roberto Soldado, Dani Osvaldo. Nederst fra venstre: Jozy Altidore, Mesut Özil, Nicolas Anelka, Tiago Ilori og Martin Demichelis. Foto: NTB Scanpix
10 VERSTE: Disse ti er av den engelske avisa The Telegraph kåret til de dårligste kjøpene i Premier League denne sesongen. Øverst fra venstre: Marouane Fellaini, Erik Lamela, Andreas Cornelius, Roberto Soldado, Dani Osvaldo. Nederst fra venstre: Jozy Altidore, Mesut Özil, Nicolas Anelka, Tiago Ilori og Martin Demichelis. Foto: NTB ScanpixVis mer

Disse ti topper flopplista av kjøp i Premier League

- Fellaini det største bomkjøpet i år.

(Dagbladet): Lister er vanskelige greier. Nesten uansett hva du forsøker å rangere, så vil det være nesten like mange forskjellige meninger som det er meningsberettigede...

Derfor vil det selvsagt være mange meninger om hvem som er de ti dårligste kjøpene i Premier League denne sesongen. Den engelske avisa The Telegraph har gjort et forsøk - og kommet opp med denne lista:

1. Marouane Fellaini,
Everton til Manchester United for 275 millioner kroner.
Belgieren ble hentet på overgangsvinduets siste dag før sesongstart, og ble rundt 40 millioner kroner dyrere enn hva prisen ville vært om de hadde kjøpt han før prisklausulen gikk ut. Den robuste midtbanespilleren var en stor helt i Everton, men har ikke kommet opp på samme nivået under gamlemanageren David Moyes i Manchester United.

2. Erik Lamela,
Roma til Tottenham for 300 millioner kroner.
Den unge argentinske spissen (22) ble hentet til London for en tredel av pengene Tottenham fikk for salget av Gareth Bale til Real Madrid, men ryktet har langt overgått evnene til Lamela så langt. Spissen har mislyktes så totalt at Tottenham-fansen har startet en #freelamela-kampanje på twitter.

3. Andreas Cornelius,
FC København til Cardiff for 80 millioner kroner.
Et rekorddyrt kjøp fra Ole Gunnar Solskjærs forgjenger som Cardiff-manager, Malky Mackay. Dansken fikk 11 kamper for Cardiff, uten å notere seg for en scoring, og fikk ikke engang starte en eneste Premier League-kamp. Ble sendt tilbake til FCK av Solskjær.

4. Roberto Soldado,
Valencia til Tottenham for 260 millioner kroner.
Spanjolen fikk en brukbar start på Tottenham-karrieren, med fire scoringer på sine tre første kamper, men siden har fotballivet ikke smilt like bredt til spissen. Seks Premier League-scoringer på 26 kamper var ikke det Tottenham bladde opp en kvart milliard for, spesielt når fire av dem er kommet på straffer.

5. Dani Osvaldo,
Roma til Southampton for 150 millioner kroner.
Rekorddyrt kjøp for en klubb som mest av alt er kjent for å utvikle egne spillere. Klarte aldri å tilpasse seg den fysiske spillestilen i Premier League, og etter at han i tillegg nikket ned en lagkamerat på trening, så var det slutt for Osvaldo i Southampton. Utlånt til Juventus siden slutten av januar - etter bare fem måneder i England.

6. Jozy Altidore,
AZ Alkmaar til Sunderland for 65 millioner kroner.
Et av mange kjøp av Paolo di Canio i hans korte managertid der. Altidore scoret 23 mål for AZ Alkmaar i 2012/13-sesongen, mens han har scoret ett mål på 1692 minutter for Sunderland.

7. Mesut Özil,
Real Madrid til Arsenal for 420 millioner kroner.
Özil fikk en kanonstart i Arsenal, men har ikke klart å leve opp til forventningene de siste månedene. Et misset straffespark i Champions League-kampen mot Bayern München summerer opp en sesong hvor formkurven har pekt feil vei for Mesut Özil.

8. Nicolas Anelka,
Shanhai Shenhua til WestBromwich på free transfer.
Selv spillere som kommer gratis kan ende opp som en dyr og feilslått investering. Anelka kom dårlig ut med klubben allerede fra starten av, ved å innvilge seg selv noen dager fri. Siden utviklet forholdet seg til full storm etter den kontroversielle «quenelle»-gesten, en hilsen som linkes til antisemittisme. Nå er klubben og spilleren uenige om hvem som dumpet hvem.

9. Tiago Ilori,
Sporting Lisboa til Liverpool for 70 millioner kroner.
Liverpool-manager Brendan Rodgers har gjort det meste riktig i ledelsen av laget denne sesongen, men alle kjøpene kan ikke sies å ha slått til. Forsvarsspilleren Tiago Iliori kostet 70 millioner, men kom ikke lenger enn til innbytterbenken i FA-cup kampen mot Oldham før han ble lånt ut til spanske Granada.

10. Martin Demichelis,
Atletico Madrid til Manchester City for 35 millioner kroner.
Den hardtspillende midtstopperen (33) har fått masse pepper for sin innsats for pengebruket Manchester City. Mye av kritikken har gått på at en klubb med Citys økonomi bør kjøpe verdensklassespillere, og ikke hente spillere på «gamlehjemmet».