KAN FORSVINNE: Både Franck Boli og Vegard Forren har kontrakter som går ut om kort tid. Her fra kampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion tidligere i år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KAN FORSVINNE: Både Franck Boli og Vegard Forren har kontrakter som går ut om kort tid. Her fra kampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion tidligere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Tippeligaens Bosmenn

Disse Tippeliga-stjernene står uten kontrakt i 2017

Én serierunde før slutt står 64 spillere fra Tippeligaen i fare for å være klubbløse i 2017. Dagbladet har plukket ut det vi mener er den beste Bosman-elleveren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dagbladet har kontaktet samtlige Tippeliga-klubber, og fått tilsendt oversikter over spillere på utgående kontrakter.

Med én serierunde igjen av Tippeligaen, er det en haug av spillere som ikke har kontrakter når 2016 blir til 2017.

Se hele listen lenger ned i artikkelen!

Usikker fremtid

Én av dem er Aalesunds Peter Orry Larsen, som nå er inne i sin tiende sesong hos tangotrøyene.

- Jeg ser både positive og negative sider i denne situasjonen. Du går en interessant tid i møte, med litt ulike muligheter og forhåpninger. Samtidig er det veldig usikkert hva som skjer, men det er jo en del av gamet, sier Orry Larsen.

UTEN KONTRAKT: Peter Orry Larsen er uten kontrakt i 2017. Her feirer han scoring mot Sarpsborg 08 i fjorårets oppgjør på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTEN KONTRAKT: Peter Orry Larsen er uten kontrakt i 2017. Her feirer han scoring mot Sarpsborg 08 i fjorårets oppgjør på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om at du er én av 64 på utgående kontrakt?

- Det har nok med økonomien til de ulike klubbene å gjøre. I tillegg er det veldig tett i bunnen av tabellen nå, og det gjør det nok utfordrende for klubbene å planlegge for neste sesong, mener Orry Larsen.

Heller ikke Frode Kippe har fått fornyet sin kontrakt i Lillestrøm.

- Kroppen min er fin, og jeg synes fortsatt det er morsomt å spille fotball. Lysten og motivasjonen til å fortsette er til stede, sier 38-åringen.

Dagbladet har plukket ut det vi mener er den beste elleveren av de som har kontrakter som går ut ved årsskiftet. Spillere som er klare for andre klubber eller som har vært på lån, er ikke tatt med i vurderingen.

Formasjon: 5-3-2

Keeper: Pavel Londak (Rosenborg)

Den estiske sisteskansen har slitt voldsomt med å få spilletid i buret til Rosenborg i år. I konkurranse med André Hansen og Adam Larsen Kwarasey har Londak ikke vært først i køen denne sesongen. Står kun med seks A-kamper for RBK i år - tre av de i cupen.

RESERVE: Pavel Londak har slitt med å få spilletid i Rosenborg i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RESERVE: Pavel Londak har slitt med å få spilletid i Rosenborg i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Høyreback: Kristoffer Haraldseid (Haugesund)

Har spilt fast på et Haugesund-lag som kan spille i Europa neste år. Har i tillegg startet de tre siste U21-landskampene. FKH ønsker å beholde landslagsspilleren.

Midtstopper: Vegard Forren (Molde)

Molde-stopperen har vært i det store utland tidligere, men fikk få sjanser for Southampton. Nå kan han være på vei til utlandet igjen. Har slitt med skader denne sesongen, men var tilbake i startelleveren i forrige helg da Molde møtte Brann.

Midtstopper: Vadim Demidov (Brann)

Har vært en av nøkkelspillerne bak hos Brann, laget som har sluppet inn nest færrest mål i årets Tippeliga. Kapteinen har hatt en bunnsolid sesong i lag med stoppermakker Bismar Acosta.

Midtstopper: Frode Kippe (Lillestrøm)

Kippe har vært i LSK i to perioder, men nå kan det gå mot slutten. For mange er han selve symbolet på Lillestrøm SK utad. Står med over 400 kamper for romerrikingene. 19 kamper fra start i år. 38-åringen var i sterk konkurranse med Stabæks Morten Morisbak Skjønsberg om plass på dette laget.

Venstreback: Per Egil Flo (Molde)

27-åringen har spilt i Norge hele sin karriere. Molde ønsker å ha han med videre, men kan forsvinne til utlandet. Står med fire A-landskamper for Norge, alle i 2014.

PÅ VEI BORT? Både Vegard Forren (t.v.) og Per Egil Flo (midten) kan forsvinne fra Molde etter denne sesongen. Her sammen med tidligere Molde-spiller Eidur Gudjohnsen etter en kampv mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ VEI BORT? Både Vegard Forren (t.v.) og Per Egil Flo (midten) kan forsvinne fra Molde etter denne sesongen. Her sammen med tidligere Molde-spiller Eidur Gudjohnsen etter en kampv mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Midtbane: Marius Lundemo (Lillestrøm)

Lillestrøm-playmakeren har slitt mye med skader de siste sesongene, men har vist at han holder nivået og vel så det de gangene han har vært skadefri. Var sterkt ønsket av IFK Göteborg i fjor, i tillegg har Odd vist interesse for Lundemo. Onkelen hans er for øvrig markedssjef i skiensklubben. Har fortsatt mange år igjen på toppnivå, er kun 22 år.

Midtbane: Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset)

Er i likhet med Lundemo bare 22 år, men har allerede rukket å få 79 A-lagskamper for Strømsgodset. Midtbanekrigeren har spilt 16 av 29 kamper i Tippeligaen denne sesongen. Spilt fra start i to av de tre siste, men var ikke i troppen mot RBK i helgen.

Midtbane: Malaury Martin (Lillestrøm)

LSKs franske midtbanegeneral står med seks mål og fem målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon i år, og er med det romerikingenes målpoengkonge. Kan spille sentralt, på kant og i tierrollen.

MÅLPOENGKONGE: Malaury Martin står med elleve målpoeng i år. Neste år kan han være tapt for Lillestrøm. Her feirer han scoring mot Molde på Aker Stadion i fjor.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅLPOENGKONGE: Malaury Martin står med elleve målpoeng i år. Neste år kan han være tapt for Lillestrøm. Her feirer han scoring mot Molde på Aker Stadion i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Angrep: Bentley (Odd)

Det har vært mye frem og tilbake med Bentley denne sesongen. Ønsket seg vekk i sommer, men ble ikke solgt. Nigerianeren har vært god i front for Odd i år sammen med Oliver Occean, står med syv mål og fem målgivende pasninger denne sesongen.

Angrep: Franck Boli (Aalesund)

Ivorianeren står med seks mål for Aalesund i år. 22-åringen har allerede lagt fire sesonger bak seg i Tippeligaen, og har også vært innom kinesisk fotball. Usikker fremtid i vente.

Her er listen med spillere uten kontrakt i 2017 (antall Bosman-spillere i parentes).

KONTRAKTSLØS: Franck Boli er én av syv Aalesund-spillere som står uten kontrakt i 2017. Her i aksjon mot Viking i 3-2-seieren på Viking stadion tidligere i år.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KONTRAKTSLØS: Franck Boli er én av syv Aalesund-spillere som står uten kontrakt i 2017. Her i aksjon mot Viking i 3-2-seieren på Viking stadion tidligere i år.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Her er hele lista over Tippeligaens kontraktsløse spillere:

Aalesund (7)

Andreas Lie, Oddbjørn Lie, Flamur Kastrati, Vito Wormgoor, Franck Boli, Peter Orry Larsen, Edvard Skagestad.

Bodø/Glimt (4)

Ruben Imingen, Sergiy Pogorily, Ruslan Babenko, Vebjørn Walnum Vinje.

I tillegg går låneavtalene ut for Ole Jørgen Halvorsen (lånt ut fra Odd), Vadim Manzon (lånt ut fra Karlsruher) og Sasha Mockenhaupt (lånt ut fra Kaiserslautern).

Brann (3)

Alex Horwath, Erik Huseklepp og Vadim Demidov.

Haugesund (4)

David Myrestam, Nemanja Tubic, Kristoffer Haraldseid, Roy Miljeteig.

I tillegg går låneavtalen ut for William Troost-Ekong (lånt Gent), mens Torbjørn Agdestein er klar for Odd.

Lillestrøm (6)

Frode Kippe, Malaury Martin, Haraldur Björnson, Håkon Skogseid, Marius Lundemo, Markus Brændsrød (har vært utlånt til Strømmen i år).

I tillegg går låneavtalene til Gary Martin (lånt ut fra Vikingur), Bassel Jradi (lånt ut fra Strømsgodset) og Ole Martin Rindarøy (lånt ut fra Molde) ut.

Molde (4)

Pape Pate Diouf, Per Egil Flo, Vegard Forren, Joshua Gatt.

Odd (3)

Lars Kristian Eriksen, Bentley og Eric Kitolano.

Rosenborg (1)

Pavel Londak.

I tillegg går låneavtalen til Elbasan Rashani (lånt ut fra Brøndby) ut.

Sarpsborg 08 (1)

Magnus Hart.

I tillegg går låneavtalen til Pål Kirkevold ut (lånt ut fra Hobro), mens Steffen Ernemann er klar for Viking.

Sogndal (4)

Ruben Holsæter, Mahatma Otoo, Jukka Raitala, Hannu Patronen (går til en klubb i Helsinki, ifølge Sogndals mediesjef, Rune Sjøberg).

Stabæk (6)

Morten Morisbak Skjønsberg, Giorgi Gorozia, Jeppe Arctander Moe, Alanzinho, Marcus Nilsson, Cole Grossman.

I tillegg går låneavtalene til Muhamed Keita (lånt ut fra Lech Poznan) og Mynor Escoe (lånt ut fra Deportivo Saprissa) ut.

Start (6)

Espen Børufsen, Alex DeJohn, Robert Sandnes, Uduak Cyril Idemokon, Dulee Johnson, John Olav Norheim (har vært utlånt til KFUM).

I tillegg går låneavtalen til Chidiebere Chijoke Nwakali ut (lånt ut fra Manchester City), mens Espen Hoff legger opp.

Strømsgodset (3)

Lukasz Jarosinski, Martin Rønning Ovenstad, Øyvind Storflor.

I tillegg går låneavtalen til Bismark Adjei-Boateng ut (lånt ut fra Manchester City).

Tromsø (5)

Henrik Gjesdal, Christer Johnsgård, Morten Gamst Pedersen, Sofiane Moussa, Filip Loncaric.

Viking (5)

Joachim Jørgensen, Herman Kleppa, Rasmus Martinsen, Martin Hummervoll, Eirik Steen.

Vålerenga (2)

Enar Jääger, Adrian Jonuzi Møller.

I tillegg går låneavtalen til Vajebah Sakor ut (lånt ut fra Juventus), Simon Larsen er klar for Start, mens Kjetil Wæhler legger opp.

Feil eller mangler i listen? Send en mail til elu@dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer