Disse tjener null og niks

Av ulike årsaker.

I NULL:  Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix
I NULL: Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus, Aksel Lund Svindal, Suzann Pettersen og John Arne Riise er blant navnene som står oppført med null i inntekt i 2013 eller ikke er mulig å finne i skattelistene.

De er enere i sine idretter - og preger avissidene, men av ulike grunner skatter de ikke til Norge.

0 i inntekt Mats Zuccarello Aasen, John Arne Riise, Petter Solberg og syklist Thor Hushovd er noen av dem som skatter til andre land enn Norge, og står dermed oppført med null i inntekt og skatt hos Skatteetaten.  Fotballspiller Alexander Tettey står faktisk oppført med 506 kroner i inntekt i 2013, men tjener nok betraktelig bedre som rivjern for Norwich.

Det samme gjelder Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui, som ifølge skattelistene hadde en skattbar inntekt på 60 kroner i 2013.

Boksedronning Cecilia kjempet lenge en kamp mot Skatteetaten i Norge. Hun har ikke lov til å bokse i Norge, men måtte likevel skatte hit:

- Det er litt paradoks, du kan ikke bokse i Norge, men de skal ha pengene dine. Det er et helvetes arbeid. Jeg har skattet til Norge og Tyskland i flere år, så jeg har allerede betalt for mye skatt, sier Brækhus til Dagens Næringsliv i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.