Disse tjener null og niks

Av ulike årsaker.

I NULL:  Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix
I NULL: Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus, Aksel Lund Svindal, Suzann Pettersen og John Arne Riise er blant navnene som står oppført med null i inntekt i 2013 eller ikke er mulig å finne i skattelistene.

De er enere i sine idretter - og preger avissidene, men av ulike grunner skatter de ikke til Norge.

0 i inntekt Mats Zuccarello Aasen, John Arne Riise, Petter Solberg og syklist Thor Hushovd er noen av dem som skatter til andre land enn Norge, og står dermed oppført med null i inntekt og skatt hos Skatteetaten.  Fotballspiller Alexander Tettey står faktisk oppført med 506 kroner i inntekt i 2013, men tjener nok betraktelig bedre som rivjern for Norwich.

Det samme gjelder Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui, som ifølge skattelistene hadde en skattbar inntekt på 60 kroner i 2013.

Boksedronning Cecilia kjempet lenge en kamp mot Skatteetaten i Norge. Hun har ikke lov til å bokse i Norge, men måtte likevel skatte hit:

- Det er litt paradoks, du kan ikke bokse i Norge, men de skal ha pengene dine. Det er et helvetes arbeid. Jeg har skattet til Norge og Tyskland i flere år, så jeg har allerede betalt for mye skatt, sier Brækhus til Dagens Næringsliv i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer