Disse tjener null og niks

Av ulike årsaker.

<strong> I NULL:</strong>  Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix
I NULL: Aksel Lund Svindal, Cecilia Brækhus, Mats Zuccarello Aasen og Suzann Pettersen står alle med null i inntekt i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus, Aksel Lund Svindal, Suzann Pettersen og John Arne Riise er blant navnene som står oppført med null i inntekt i 2013 eller ikke er mulig å finne i skattelistene.

De er enere i sine idretter - og preger avissidene, men av ulike grunner skatter de ikke til Norge.

0 i inntekt Mats Zuccarello Aasen, John Arne Riise, Petter Solberg og syklist Thor Hushovd er noen av dem som skatter til andre land enn Norge, og står dermed oppført med null i inntekt og skatt hos Skatteetaten.  Fotballspiller Alexander Tettey står faktisk oppført med 506 kroner i inntekt i 2013, men tjener nok betraktelig bedre som rivjern for Norwich.

Det samme gjelder Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui, som ifølge skattelistene hadde en skattbar inntekt på 60 kroner i 2013.

Boksedronning Cecilia kjempet lenge en kamp mot Skatteetaten i Norge. Hun har ikke lov til å bokse i Norge, men måtte likevel skatte hit:

- Det er litt paradoks, du kan ikke bokse i Norge, men de skal ha pengene dine. Det er et helvetes arbeid. Jeg har skattet til Norge og Tyskland i flere år, så jeg har allerede betalt for mye skatt, sier Brækhus til Dagens Næringsliv i 2012.

Spesielle regler For friidrettsutøver Ezinne Okparaebo er situasjonen annerledes. 

Hun står oppført med 0 kroner i inntekt - men måtte likevel skatte 29 000 kroner.

Selv om man på grunn av fradrag har null i nettoinntekt, må man allikevel betale bruttoskatter hvis man har mottatt lønn, pensjon (eller eventuelt næringsinntekt som selvstendig næringsdrivende). Bruttoskattene, det vil si trygdeavgift og eventuell toppskatt,  regnes av brutto inntekt. 

For idrettsutøvere med penger i de spesielle idrettsfondene betyr dette at de betaler skatt når de tar ut penger av fondene, mens pengene kan forrente seg skattefritt inntil de er ferdige med karrieren. 

Reduksjon av formue kan skyldes at man har plassert midlene i for eksempel kunst eller eiendom som gir en lavere ligningsverdi, man kan ha økt gjelden, eller brukt noe av midlene til forbruk, for eksempel - eller en kombinasjon av alle tre. I tillegg kan det man eier ha sunket i verdi - typisk aksjer osv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer