Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Disse to blir årets negative overraskelse i Premier League

Norske supporterklubber kommer med sine spådommer før seriestarten.

NY SUPERDUO - ELLER IKKE: Robin van Persie er på publiseringstidspunktet for denne artikkelen bare formaliteter unna å bli lagkamerat med Wayne Rooney i Manchester United. På papiret vil de utgjøre en formidabel duo, men ikke alle tror det vil fungere like godt i praksis. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
NY SUPERDUO - ELLER IKKE: Robin van Persie er på publiseringstidspunktet for denne artikkelen bare formaliteter unna å bli lagkamerat med Wayne Rooney i Manchester United. På papiret vil de utgjøre en formidabel duo, men ikke alle tror det vil fungere like godt i praksis. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Like før klokka 18.00 søndag 13. mai sørget Sergio Agüero for en av tidenes mest dramatiske avslutninger på en ligasesong da han på overtid scoret målet som sikret Manchester City klubbens første seriemesterskap siden 1968.

Førstkommende lørdag starter de 20 lagene som utgjør Premier League alle med blanke ark og nye muligheter, og mange går og bærer rundt på en drøm om at denni måneder lange jakten skal kulminere i sølvtøyløfting i mai. Blant de mest optimistiske finner man supporterne, som gjerne har langt større ambisjoner på klubbens vegne enn klubben selv.

I anledning Dagbladets tabellkonkurranse (se skjema ovenfor, og faktaboks nedenfor) tok vi derfor en ringerunde til supporterledere hos de seks klubbene med presumtivt høyeste målsettingene hvor vi ba dem om å plassere lagene de tror vil utgjøre topp fire etter 38 kamper.

Og med unntak av Tottenham og Manchester City, som vi har en sterk mistanke om tok i bruk sarkasme som virkemiddel, tross forhistorien, har de aller tro på en suksessfull sesong for eget lag.

Manchester City, Ole Fuglestad, pressekontakt MCSSB: Nettsted: manchestercity.no

1. Manchester United
2. Chelsea
3. Arsenal
4. Tottenham

- Dette blir nedrykk. Det er jeg helt overbevist om. Akkurat samme skjedde i 1938 da City hadde vunnet serien året i forveien. Det endte selvfølgelig med nedrykk, og så vidt jeg er det bare City som har klart det. Sånn sett ligger det i kortene at det kommer til å skje igjen. Det er tross alt City vi snakker om. Men hvis vi skulle holde plassen, blir jeg selvfølgelig ikke lei meg. Det var ingen som tok det seriøst den gangen, og det er ingen som vil ta seriøst i dag heller, men bare se på hva som skjedde. Hovedessensen og poenget er at alt er mulig med City. Den siste kampen mot QPR, viste at alt er mulig.

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

- Det hadde vært typisk City å vinne Champions League, men rykke ned samtidig. Det er gjerne ikke så veldig sannsynlig, men det hadde i tilfelle være typisk City. Man må ta i betraktning at City-supportere ikke tar seg selv så veldig høytidelig. Utviklet en smertehumor som har gjort det mulig for oss å takle all motgangen vi har vært igjennom. Det er noe som er spesielt ved oss, at vi ser humor i katastrofe.

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Jeg tar feil hvert år, så jeg vil ikke tippe. Jeg har riktignok tro på Southampton kan klare seg, selv om det ser vanskelig ut. Men det er bare en liten intiusjon jeg har - ikke på grunn av at jeg har god peiling.

- Og den negative overrraskelsen?

- Manchester City. De har vunnet Premier League én eneste gang, og har ingen erfaring med å vinne forsvare ligatitler. Jeg vil se City vinne noe to-tre ganger før vi kan utrope dem til favoritter til noe som helst.

- Hvem blir toppscorer?

- Jeg er dristet til å si Sergio Agüero, og da må jeg ta med en fotnote: Da City rykket ned i 37/38 scoret de mest i ligaen og hadde positiv målforskjell. City er fortsatt det eneste laget fra øverste divisjon som har scoret over 100 mål, men likevel rykket ned. Slå den! Derfor tror jeg det er fullt mulig for Agüero å bli toppscorer, men at City rykker ned.

Manchester United, Dag Langerød, ansvarlig redaktør united.no: Nettsted: united.no
1. Manchester United
2. Manchester City
3. Arsenal
4. Chelsea

- United vinner fordi de alltid slår tilbake, uansett hvilke utfordringer de har stått overfor under 70-åringen (Alex Ferguson). Fjoråret var en mager sesong på mange måter: Laget framsto som overkommelige i serien, og rett og slett dårlige i Europa. Mange mener de var svært mye dårligere enn tidligere, men det var ikke mer enn to mål på overtid som skilte til slutt, og det etter et skademareritt av de sjeldne. Hvis United klarer å beholde nøkkelspillere skadefrie, vil de være klart styrket. Jeg tror United blir mye bedre i år. De har flere gode, yngre spillere som har fått enda ett år ekstra på baken.

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

GULLFAVORITTER: Både Tottenham og Liverpools norske supporterklubber tror Manchester City forsvarer seriegullet, mens Citys egen supporterklubb dytter favorittstempelet over på United, som gladelig påtar seg ansvaret. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix
GULLFAVORITTER: Både Tottenham og Liverpools norske supporterklubber tror Manchester City forsvarer seriegullet, mens Citys egen supporterklubb dytter favorittstempelet over på United, som gladelig påtar seg ansvaret. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Når det gjelder eget lag er det verste som kan skje at United får mange skader og ikke når opp på nivået jeg tror og vet de kan ha inne. Det er tross alt ikke mer enn et drøyt år siden de var i en Champions League-finale. Dessuten er det ille hvis City-laget fortsetter å vinne trofeer, og at Liverpool kommer tilbake inn i Champions League. Det ville være irriterende.

- Drømmesesongen er at vi vinner tilbake seriegullet og igjen blir et av Europas og verdens beste lag. At spillere som Tom Cleverley og Shinji Kagawa viser seg å være de stjernene vi håper de er. Og selvfølgelig at City ender troféløse, og at Liverpool ender opp som et et lag som spiller 800 pasninger uten framdrift og havner på en ny sjuendeplass.

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Jeg har en liten favoritt i Tom Cleverley. Hvis han holder seg skadefri, kan han fort etablere seg på på midtbanen på det engelske landslaget og bli en midtbanespiller United kan nyte godt av i mange år framover. Han er kanskje ikke i Modric-klassen eller noen Sneijder-kopi, men han har kvalitetene som skal til for at vi ikke tenker så mye på dem.

- Og den negative overrraskelsen?

- Da vil jeg komme med et stikk til en spiller på Arsenal. Jeg er spent på om Podolski blir den storspilleren de håper på. Det kan hende han har blitt voksen, og takler det presset som følger med å spille i Arsenal. Men jeg husker en gutt som ikke var så god i Bayern, og som foreløpig har til gode å motbevise at han kun presterer innenfor trygge rammer hjemme i Köln.

- Hvem blir toppscorer?

- Wayne Rooney vinner mest sannsynlig etter jevn kamp med Agüero.

Arsenal, Bjørn Furuheim, formann i Arsenal Norway: Nettsted: gunners.no
1. Arsenal
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Chelsea

KOMMENDE STJERNE: Chelsea-fansen har klokkertro på at brasilianske Oscar kommer til å slå til på Stamford Bridge.Foto: GRAHAM STUART / AFP PHOTO / NTB Scanpix
KOMMENDE STJERNE: Chelsea-fansen har klokkertro på at brasilianske Oscar kommer til å slå til på Stamford Bridge.Foto: GRAHAM STUART / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

- City og United vil alltid ligge i toppen der, og Chelsea tror jeg vil stabilisere seg i toppen. Men jeg tror at med spillerne Arsenal har kjøpt i sommer vil styrke laget veldig. Vi har kjøpt gode, etablerte spillere som også er sin beste alder. Det er selvsagt mye uro på grunn av Van Persie, men jeg tror vi kommer til å ligge i toppen uavhengig av han. Vi får håpe det blir slutt på spekulasjonene så raskt som mulig.

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

- Beste: Selvfølgelig at vi hever ligatroféet i mai. Et trofé generelt er svært etterlengtet. Det er mangelen på troféer som gjør at Wenger har fått mye kritikk. Det er det, og så er det de evige kjøp eneav unge, lovende spillere. Men nå har han endra innkjøpspolitikken, og har hentet mer etablerte spillere.

- Det verste som kunne skje var at Van Persie gikk til Manchester United, og det nest verste er Manchester City. Å se Van Persie i United-drakt blir det samme som å se Wayne Rooney i Arsenal-drakt. Arsenal har «backet» Van Persie gjennom tykt og tyn, vi har bygd ham opp, gitt ham kontrakter og gitt ham muligheten til å spille seg opp igjen etter utallige skader. Når han går nå i sommer, på grunn av det han mener er manglende ambisjoner, så blir det veldig feil for meg og andre Arsenal-supportere da vi har kjøpt flere og bedre spillere enn på lang, lang tid.

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Jeg tror Gervinho får en veldig god sesong for Arsenal. Vi så i fjor at han har evnen til å dra seg forbi en mann, men dessverre gikk rullegardina ned da målet sto åpent. I pre-season nå har han vært veldig god, og jeg tror han kommer til å få en kjempesesong.

- Og negative overraskelse?

- Jeg tror Tottenham vil slite i år, og det sier jeg ikke bare fordi det er Tottenham. Jeg synes ikke troppen er bred nok, og kan ikke helt se hvem som skal score målene for dem. Jeg tror de kommer til å havne lenger ned på tabellen enn det de gjorde forrige sesong.

DELTE MENINGER: Arsenal-supporterne tror Lukas Podolski er en mulig toppscorerkandidat, mens United-supporterne tror tyskeren kan bli en skuffelse på Emirates.Foto: Ina Fassbender / REUTERS / NTB Scanpix
DELTE MENINGER: Arsenal-supporterne tror Lukas Podolski er en mulig toppscorerkandidat, mens United-supporterne tror tyskeren kan bli en skuffelse på Emirates.Foto: Ina Fassbender / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Hvem blir toppscorer?

- Lukas Podolski. Han er en avslutter av rang og er også straffeskytter. Får han én sjanse så sier det som regel pang, og så er det mål. På videoene på Arsenal.com, skryter de andre spillerne veldig av avslutningsferdighetene hans.

Tottenham, Petter Frydenlund, nestleder Tottenhams Venner: Nettsted: tottenhamsvenner.no
1. Manchester City
2. Manchester United
3. Chelsea
4. Arsenal

- Per i dag topp fire ikke realistisk - ikke så lenge vi ikke får noen nye spisser inn. Det avhenger av hvem som hentes. Det er rart at Spurs for n'te gang venter så lenge. Akkurat som det med Berbatov dro ut og dro ut. Til slutt endte vi opp med Fraizer Campbell på lån, og i vinter var det Louis Saha. Det bærer preg av panikk. De gode kjøpene har som regel kommet tidlig på sommeren.

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

- Verste: Innen for realistiske rammer er det å få en katastrofestart som det vi fikk med Ramos, og det oppstår misnøye med Villas-Boas. Dersom media begynner å stille seg negative til ham, smitter det over på supporterne, og spillerne begynner å bli utålmodige, for så å ende opp med redningsmann i desember som skal redde skuta. Og selvfølgelig dersom Arsenal vinner ligaen.

- Beste: En Champions League-plass hadde vært veldig bra, men det er også en målsetting. Et drømmescenario hadde selvfølgelig vært å kjempe om gullet. Det var realistisk fram til februar, før det begynte å butte. Men slik det ser ut i  dag, har vi ikke en god nok stall til det. Vi trenger en spiss og en erstatter for Modric. Dessuten er keepersituasjonen uavklart.

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Jeg tror Jan Vertonghen, som ble årets spiller i Nederland og var kaptein for Ajax. Det var overraskende at vi ikke fikk mer konkurranse om ham. Jeg håper han står fram som en av store i Premier League. Jeg er også positiv til Sandro, som jeg tror vil overraske og spille mer enn Scott Parker. Han blir en viktig del av laget kommende sesong.

- Og den negative overrraskelsem?

- Chelsea har signert en haug av angripere. Det blir spennende å se hvordan Roberto Di Matteo skal klare å balansere laget.

- Hvem blir toppscorer?

- Da svarer jeg Robin van Persie for Manchester United, for å irritere noen Arsenal-supportere (intervjuet ble gjort før Arsenal og United bekreftet enighet om en overgang, journ.anm.).

Chelsea, Even Strete, leder Chelsea Supporters Norway: Nettsted: chelsea.no
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal

- Det er en kombinasjon (av forpliktelse og tro). Jeg mener vi har fått inn to-tre veldig gode spillere, men det kan nok ta litt tid før det setter seg. Jeg har tro på at Oscar blir en kjempesuksess, og også Eden Hazard og Marko Marin har stort potensial, så får vi se om de klarer å tilpasse seg Premier League. Det skal noe til at det skjer med en gang, men får vi i gang to av tre, vil det styrke laget veldig. Da blir det mer konkurranse. Samtidig mener jeg vi er avhengige av å få på plass et par spillere til. Vi har dårlig med spisser.

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

- Det verste som kan skje er at Liverpool vinner ligaen. De har blitt hovedfienden vår. For Chelseas del er det hvis spissene ikke scorer - hvis Torres ikke finner formen eller blir skadet. Hvis det ikke kommer inn noen nye, er det bare ham og Sturridge som er alternativene med Lukaku på lån og Drogba og Kalou solgt. Vi er tynne på spissplass.

- Det å vinne Champions League, var stort, og jeg var selv i München. Nå må det ultimate målet være å vinne Premier League og revansjere sjetteplassen fra i fjor. Det er det beste som kan skje nå. Dessuten håper jeg på stabilitet på managersiden, at Di Matteo lykkes og vi slipper unna en ny runde i vinter, som vi har vært igjennom tidligere. Det har ofte slått positivt ut, men jeg håper nå at det går så noenlunde bra hele veien.

KARRIEREMÅL: Sergio Agüeros scoring på overtid i siste serierunde sikret Manchester City klubbens første seriegull på 44 år. Det var hans 23. og viktigste ligamål i fjor, og det kan bli enda flere i år.Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix
KARRIEREMÅL: Sergio Agüeros scoring på overtid i siste serierunde sikret Manchester City klubbens første seriegull på 44 år. Det var hans 23. og viktigste ligamål i fjor, og det kan bli enda flere i år.Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Jeg håper at det kommer noen nye lag som kan kjempe i toppen. Jeg synes det er positivt at City nå har kommet opp, selv om folk slenger ut beskyldninger om kjøpelag, som var det samme vi ble kalt for tidligere. For ti år siden var det bare United og Arsenal som kjempet, men nå har det blitt mye mer spennende. Nå er det fire lag pluss Tottenham, og kanskje Liverpool. Jeg tror også Oscar kan bli en kjempehit, noe han beviste under OL. Han er ung, og foreløpig et rått talent, men potensialet er der så definitivt. Det samme med Hazard også.

- Og den negative overrraskelsen?

- Jeg tror at United blir en negativ overraskelse. Nå kommer de til å bli voldsomt hypet opp med Robin van Persie og Wayne Rooney. Det kan selvfølgelig også slå ut sånn at de vinner stort sett alle kamper og ender opp med ligagullet. Men de kan få seg en kraftig nedtur. Hva om en av dem blir skadet (van Persie og Rooney), at samspillet dem imellom ikke funker, at Ferguson velger ikke så la dem spille sammen. De har skaffet seg stor fallhøyde etter det kjøpet. Det er selvfølgelig fallhøyde for City og Chelsea også, men jeg tror den er størst for United.

- Hvem blir toppscorer?

- Torres kan være en outsider hvis han begynner å score. Jeg tror også på Tevez hvis han ikke reiser noe sted og holder seg skadefri og føler seg bra. Han er kanskje liten, men han er god og scorer mye mål. Balotelli kan også være en mulighet.

Liverpool, Pål Chr. Møller, formann i LFCSCSB: Nettsted: liverpool.no
1. Manchester City
2. Manchester United
3. Arsenal
4. Liverpool

- Hva er det beste og verste som kan skje denne sesongen?

- Det beste er selvsagt at Liverpool vinner serien!

RØVERKJØP: At Tottenham ikke fikk konkurranse om Jan Vertonghen (t.v.) overrasker klubbens supportere.Foto: Jeff Zelevansky / Getty Images / AFP / NTB scanpix
RØVERKJØP: At Tottenham ikke fikk konkurranse om Jan Vertonghen (t.v.) overrasker klubbens supportere.Foto: Jeff Zelevansky / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Det verste innenfor realistiske rammer: At vi ikke forbedrer oss fra fjorårssesongen. Det vil være en gedigen nedtur.

- Hva eller hvem blir sesongens positive overraskelse?

- Raheem Sterling. Målet hans mot Bayern Leverkusen viste litt av det han kan. Jeg har virkelig troa på ham.

- Og den negative overraskelsen?

- At Chelsea ikke vinner noe.

- Hvem blir toppscorer?

- Jeg tror faktisk Fernando Torres har lagt den vonde tiden bak seg, ut i fra det jeg har sett i sommer. Det ville ikke overrasket meg om han blir toppscorer i år.

LYS FRAMTID: Raheem Sterling er en spiller Liverpool-fansen har store forventninger til allerede kommende sesong.Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young
LYS FRAMTID: Raheem Sterling er en spiller Liverpool-fansen har store forventninger til allerede kommende sesong.Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media