Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse to er årets friidrettsutøvere

Jamaica stakk av med begge prisene.

 VANT:  De jamaicanske sprinterne  Shelly-Ann Fraser-Pryce og Usain Bolt ble i dag kåret til årets friidrettsutøvere. Foto:EPA/SEBASTIEN NOGIER
VANT: De jamaicanske sprinterne Shelly-Ann Fraser-Pryce og Usain Bolt ble i dag kåret til årets friidrettsutøvere. Foto:EPA/SEBASTIEN NOGIER Vis mer

De jamaicanske sprinterne Usain Bolt og Shelly-Ann Fraser-Pryce ble lørdag kåret til årets utøvere av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Mange husker Bolts tre gullmedaljer fra Moskva-VM i august. Han vant 100 meter, 200 meter og stafetten over 4 x 100 meter med Jamaica. Totalt står han med åtte gull og to sølv fra VM, samt åtte OL-gull.

Lørdag ble sprintkongen kåret til årets mannlige friidrettsutøver for tredje gang på rad. Han antydet at han vil forsøke å løpe 200-meteren på under 19 sekunder neste år.

- Denne sesongen vil være den rette for å gå for verdensrekorden, sa Bolt, som selv har den gjeldende rekorden på 19,19.

Fraser-Pryce vant kvinnenes pris for første gang. Det er første gang at et land kaprer begge friidrettsprisene siden Storbritannia gjorde det i 1993.

- Jeg er sjokkert og glad. Dette har vært en drøm for meg, sa Fraser-Pryce.

De øvrige nominerte i kvinneklassen var Valerie Adams (kule) og Zuzana Hejnova (hekk). I herreklassen måtte Mo Farah (langdistanse) og Bogdan Bondarenko (Høyde) gi tapt for Bolt.

(NTB)