- Disse to er for gode for Tippeligaen

U21-suksessen kan bety klubbskifte for flere av spillerne.

HETE: Marcus Pedersen (10) og Stefan Johansen (på ryggen) har markert seg positivt i EM. Også Magnus Wolff Eikrem (18) trekkes fram som en spiller med gode muligheter til å komme seg ut av Norge igjen. Foto: SCANPIX/EPA/ABIR SULTAN
HETE: Marcus Pedersen (10) og Stefan Johansen (på ryggen) har markert seg positivt i EM. Også Magnus Wolff Eikrem (18) trekkes fram som en spiller med gode muligheter til å komme seg ut av Norge igjen. Foto: SCANPIX/EPA/ABIR SULTANVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): 13 av Norges 23 spillere i U21-EM har allerede kontrakt med klubber i utlandet, men suksessen i Israel kan gjøre at flere slår følge.

Dagbladet vet at interessen rundt spillere som Stefan Johansen (Strømsgodset) og Marcus Pedersen (Vitesse) er stigende, selv om de hjemlige spillerne selv har lagt profftankene vekk under mesterskapet.

Tore Pedersen og Jim Solbakken representerer hele 15 av de 23 spillerne i troppen, og er sånn sett sentrale i det som kan bli den neste norske proffbølgen.

Ingen av dem vil kommentere konkret interesse rundt sine folk, men bekrefter at et nært semifinaleklart Norge imponerer mange.

- Gode prestasjoner mot gode nasjoner blir selvsagt lagt merke til, sier Tore Pedersen til Dagbladet.

For gode for Tippeligaen
Han jobber som nevnt for Stefan Johansen, Strømsgodset-spilleren mange forventer vil forsvinne kanskje allerede i løpet av sommeren.

En av dem som tror et skifte for Johansen nærmer seg, er tidligere Monaco-sportssjef Tor-Kristian Karlsen, som har fulgt EM tett den siste uka.

Han trekker også fram Jim Solbakkens Magnus Wolff Eikrem som et hett navn på overgangsmarkedet.

- Tiden er moden for at Johansen og Eikrem kommer seg ut i Europa. Disse to er rett og slett for gode for Tippeligaen, sier Karlsen til Dagbladet.

- Det er et tidsspørsmål før anstendige klubber fra kontinentet bokstavelig talt kommer på banen, mener den kontaktrike nordmannen.

Radiostillhet under EM
Stefan Johansen legger merke til at hans agent hjelper mange av lagkameratene, men mener den delen ikke hadde betydning da han bestemte seg for å engasjere Tore Pedersen.

- Vi hadde et møte, han, mora mi og jeg, og jeg synes det han sa var fornuftig. Han er ikke bare agent, men han er en god rådgiver også. Han har vært i gamet selv, så han er en naturlig mann å velge. Han hadde mye å si da jeg gikk til Strømsgodset, og han vet litt mer om disse tingene enn jeg gjør, sier Johansen til Dagbladet.

- Det viktigste er at dialogen er tett, for eksempel i forbindelse med kontraktsforhandlinger som de jeg var gjennom i vinter. Han følger meg tett opp, gir ofte tilbakemeldinger, og vi har en veldig god kjemi, sier han.

I Israel har imidlertid Johansen bedt om å bli holdt i mørke med tanke på kontakt med interesserte klubber.

- Han sier ingenting til meg under EM, det har jeg gitt klar beskjed om. Under mesterskapet vil jeg skjermes fra det så mye som mulig, så får vi se hva som skjer etter mesterskapet, sier Johansen, som har kontrakt med Godset enda en sesong etter inneværende.