Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmarks VM-tropp

Disse to er med i Hareides bruttotropp til VM

Rosenborg-profilene Nicklas Bendtner og Mike Jensen var med på listen da Åge Hareide presenterte de 35 navnene som utgjør Danmarks foreløpige VM-tropp.

RBK: Nicklas Bendtner og Mike Jensen er tatt ut i bruttotroppen til VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
RBK: Nicklas Bendtner og Mike Jensen er tatt ut i bruttotroppen til VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

Mye tyder samtidig på at Åge Hareide og hans assistent Jon Dahl Tomasson allerede har navnene på de 23 VM-spillerne som skal utgjøre den endelige troppen klare.

Hareide brukte 26 spillere i VM-kvalifiseringen, og høyst sannsynlig er de 23 VM-utvalgte blant dem. Det er spillere som kjenner Hareide fotballfilosofi, som kjenner hverandre og premissene som finnes i Danmarks landslagstropp på og utenfor banen.

Nicklas Bendtner kom inn i landslagsvarmen igjen etter godt spill for Rosenborg forrige sesong. Han og RBK-kaptein Mike Jensen er begge med i bruttotroppen.

– Vi må ha to tanker i hodet ved dette uttaket. Både VM og det som skjer etter VM, sa Hareide.

Spillerne må alle være klare til innsats dersom det skulle oppstå skader.

De 35 spillerne i bruttotroppen møter til første treningsleir 23. mai. Endelig tropp blir tatt ut 4. juni. Etter den datoen kan man ikke melde på flere spillere til VM.

I sin VM-oppkjøring møter Danmark Sverige til landskamp 2. juni på bortebane. Uken etter tar laget imot Mexico i Parken.

Danmark skal spille i gruppe C i VM og åpner mot Peru 16. juni. Så følger Australia 21. juni, før man avslutter gruppespillet mot Frankrike 26. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media