Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse to har scoret ni på fire kamper

Zlatan og Messi tryllet mot stakkars Santander.

HAR FUNNET TONEN: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi scoret henholdsvis ett og to mot Racing Santander tirsdag kveld. I tillegg hadde svensken et genialt målgivende hælspark til Gerard Piquet. I 2. omgang måtte han ut med skade. Foto: AP Photo/David Ramos
HAR FUNNET TONEN: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi scoret henholdsvis ett og to mot Racing Santander tirsdag kveld. I tillegg hadde svensken et genialt målgivende hælspark til Gerard Piquet. I 2. omgang måtte han ut med skade. Foto: AP Photo/David Ramos Vis mer

|||Racing Santander - Barcelona 1-4

(Dagbladet.no): Med 105 scorede mål på 38 ligakamper var Barcelona i særklasse det mestscorende laget i europeisk toppfotball forrige sesong.

Det har ikke akkurat startet så verst denne høsten, heller. Etter en uanstrengt 4-1-seier borte mot Racing Santander i kveld står Barcelona med full pott etter fire serierunder - og fryktinngytende 15-3 i målforskjell.

Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi har til sammen stått for ni av de 15.

Tre mål på sju minutter

I kveld åpnet svensken scoringsballet etter 20 minutter. Da de fleste forventet et direkte Alves-skudd på frispark, slo Xavi i stedet flatt ut til Messi på høyresida, som igjen la inn på bakre. Der hang Zlatan på nakken til Enrique, og ballen traff både Zlatans hode, litt av ryggen til backen, stolpen og fingertuppene til keeper før den spratt inn.

Like fullt får Zlatan kreditert målet - hans fjerde på fire kamper i ligaen.

Barcelona drepte all spenning i løpet av de neste sju minuttene. Lionel Messi la på til 2-0 da han med en sedvanlig tyngdeoverføring danset forbi en motspiller på 16 meter, før han i steget curlet ballen utakbart rundt Racing-keeperen. Så var det midtstopper Gerard Piquets tur, etter at Zlatan Ibrahimovic overrumplet fire, fem mann med et genialt hælspark åtte meter fra mål. Piquet sto i hårfin offside da han mottok pasningen, men dommeren godkjente scoringen.

Vakre mål

Andre omgang ble naturligvis en ren transportetappe for gjestene, og en kamp for å begrense nederlaget for Racing Santander.

De slapp unna med én baklengs til, signert Lionel Messi etter 63 minutter.

Den lille argentineren dro seg innover langs 16-meterstreken, og fintet skudd en rekke ganger før han klinket ballen helt oppe i hjørnet til 4-0.

Oscar Serrano scoret et vakkert trøstemål for vertene 10 minutter senere, da han slo tunnel på en Barcelona-spiller og sendte i vei enn rakett som Victor Valdes var sjanseløs på å stoppe.

Kampen ebbet ut med 4-1, og statistikken viste at Barcelona var uhyre effektive, med fire scoringer på sju skudd.

Den regjerende mester overtar dermed tabelltoppen fra Real Madrid, men et lite skår i gleden var det: Zlatan tråkket over tidlig i 2. omgang og måtte byttes ut.

SCORET DET FØRSTE: Zlatan har nå fire mål på fire kamper i serien. Foto: REUTERS/Felix Ordonez
SCORET DET FØRSTE: Zlatan har nå fire mål på fire kamper i serien. Foto: REUTERS/Felix Ordonez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media