Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse to snudde Solskjærs mareritt

Molde lå under og var på vei ut av cupen. Da tok Solskjær grep.

HELTENE:  Pape Pate Diouf og Davy Angan ordnet opp da Molde lå under for Hønefoss. Nå ser den målfarlige duoen mot hovedstaden og Ullevaal.

Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
HELTENE: Pape Pate Diouf og Davy Angan ordnet opp da Molde lå under for Hønefoss. Nå ser den målfarlige duoen mot hovedstaden og Ullevaal. Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): •Cupens fjerde runde: Molde - Hønefoss 3-1

Kenneth Di Vita Jensen trengte bare en liten håndfull sekunder før han sendte Hønefoss opp i ledelsen på bortebane. Et hjørnespark, en klarering og plutselig var Adeccoliga-laget i ledelsen mot serielederen i Tippeligaen.

At det var en slik papirmessig forskjell på lagene var lite synlig for publikum. Molde var lite venn med ballen hele førsteomgangen gjennom.

Hissige Hønefoss på sin side var hissige i sitt spill og mestret hurtig fotball langt bedre enn hjemmelaget. Halvveis ut i umgangen var Hønefoss svært nære ved å gå opp til 0-2. Alene med en utspillt keeper greide to Hønefoss-spillere å glippe i muligheten til å pirke ballen over mållinja.

Moldes keeper Elias Valderhaug måtte etter hvert gi seg med skade i skulderen. Den kom som følge av Leo Olsens direkte angrep på keeper. Et angrep som medførte gult kort.

Kom tilbake Molde hang ikke med for fullt fra starten av andre omgang heller. Ole Gunnar Solskjær valgte raskt å gjøre noen strategiske bytter. Inn kom Pape Pate Diouf og Magnus Wolff Eikrem.

Spillet ble mer og mer konsentrert fra hjemmelagets side. Etter 72 minutters spill kom uttellingen. Den tidligere Hønefoss-spilleren Davy C. Angan fikk hodet på et innlegg og satte fyr på hjemmepublikum. Et publikum som mer enn drømmer om å ta hjem både cup-og seriegull i år.

Drømmen ble en del mer realistisk da Pape Pate Diouf klemte til fem minutter senere og sendte Molde opp i ledelsen 2-1.

Selvmål Hønefoss ga på ingen måte opp etter at Molde snudde kampen. Flere raske angrep med påfølgende gode innlegg var nære på å gi uttelling.

Men Molde hadde på sin side bestemt seg, presisjonen ble bedre og bedre og aggresiviteten og ballbehandlingen likeså. Fem minutter før full tid punkterte Hønefoss Kristjan Örn Sigurdsson det hele med et selvmål etter en duell med Pape Pate Diouff.

Dermed var Tippeliga-laget videre i cupen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media