Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse tre ble tatt ut til OL-sprinten - nå kan en av dem bli vraket

- Jeg tror nok vi nå må riste den kurven på nytt.

KAOS I LEIREN: Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh ble alle tatt ut til sprintlaget i OL allerede under NM. Nå kan en av dem bli vraket. Foto: NTB Scanpix
KAOS I LEIREN: Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh ble alle tatt ut til sprintlaget i OL allerede under NM. Nå kan en av dem bli vraket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad tok en imponerende seier på dagens sprintrenn i Toblach, men utrolig nok kan han ende opp med å bli vraket til samme øvelse under OL som starter om en snau uke. Det etter at Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh alle ble tatt ut til sprintlaget i mesterskapet allerede under NM.

- Jeg ble forbannet da jeg fikk vite at tre var forhåndsuttatt. De har stilt seg selv i en veldig vanskelig situasjon. Det var dumt å sette meg opp mot Petter, sa Hattestad etter en seier som fikk en bitter ettersmak.

Det så nemlig ut som den siste OL-plassen på sprintlaget stod mellom Petter Northug og Ola Vigen Hattestad. I dag innrømmer landslagsledelsen at de vurderer å vrake en av de som allerede har blitt tatt ut, til tross for at sprinttrener Arild Monsen sa etter NM at den siste plassen sto mellom Hattestad og Northug.

Ny vurdering - Vi har veldig mange gode kandidater. Jeg tror nok vi nå må riste den kurven på nytt, sier Vidar Løfshus til TV 2.

Det betyr at Gløersen, Brandsdal eller Krogh nå risikerer å bli vraket likevel.

- Vi må gjøre nøye vurderinger. Alle ser at det løpet Ola gjør i dag er veldig godt. Når Arild Monsen kommer hit må vi ta oss en skikkelig prat, sier Løfshus, til TV 2.

Åpner for Northug og Hattestad Det betyr at han åpner for at både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad kan få en sprint-billett. Eirik Brandsdal tok en sterk andreplass i dag, mens Anders Gløersen røyk ut i kvartfinalen i likhet med Northug.

Finn Hågen Krogh leverte en svak prestasjon, og gikk ut allerede i prologen. Mye tyder derfor på at det er han som må vike plass for Northug og Hattestad.

Til tross for at Northug ikke kom videre fra kvartfinalen, har han så gode resultater fra tidligere mesterskap at han er ventet å få mulighet også i dette OL. Det blir i tillegg veldig vanskelig for landslagsledelsen å overse Ola Vigen Hattestad etter dagens kanonløp.

Dagbladet har vært i kontakt med sprinttrener Arild Monsen, som ikke vil uttale seg i saken.

Vidar Løfshus har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelser.

Krystallklar Petter Northug var krystallklar på at han går OL-sprinten etter verdenscupsprinten i dag.

- Jeg skal gå sprinten i OL, sa Northug uten et snev av usikkerhet i stemmen, ifølge NTB.

- Har du fått beskjed om at du går sprinten? ble han spurt om.

- Jeg vet at jeg skal gå sprinten.

Ikke i tvil NRK-ekspert Torgeir Bjørn er ikke i tvil om hvem som bør få gå sprinten under OL. Han var tidlig ute med å si at landslagstjenesten satte seg selv i en svært vanskelig posisjon med å forhåndsutta tre sprintplasser allerede i NM.

- Tabben var å gi tre stykker klarsignal før det som skjedde i helga. Det var unødvendig. Jeg synes at Petter Northug bør gå sprinten i OL. Det er hans beste individuelle OL-øvelse, og han vant sprinten i prøve-OL. Jeg mener også at Ola Vigen Hattestad bør gå OL-sprinten etter at han gikk bort og vant i dag. Han bør få en plass. Logikken i det betyr rett og slett at en av de tre OL-uttatte (Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh) bør få kontrabeskjed. Det er uansett en ugunstig situasjon, sier Bjørn til NTB.

KRYSTALLKLAR: Petter Northug er selvsikker før sprintuttaket til OL, og tror han får den ene plasssen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KRYSTALLKLAR: Petter Northug er selvsikker før sprintuttaket til OL, og tror han får den ene plasssen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper Bjørn det slik:

- Det er jeg det mener er riktig. Jeg syns Petter og Ola bør få gå. Petter fordi han har levert slik han har gjort i mesterskap. Han er Norges beste sprinter i mesterskap. Han vant også prøve-OL i Sotsji. Løypa passer bra for ham, og han sier selv det er hans beste mulighet til individuelt gull i mesterskapet.

- Hattestad vant jo NM også, selv om Musgrave vant selve løpet. Det viktigste er at han viser den formen han er i nå rett før OL. Derfor syns jeg i utgangspunktet de skal med begge to, sier Bjørn til Dagbladet.

Vanskelig uttak Bjørn mener at grunnen til at det blir et vanskelig uttak er at sprinterne ikke har levert gode resultater gjennom hele sesongen.

- Krogh har nok dårligst resultater av de tre. Samtidig passer nok sprintløypa i OL han bra. Det blir nok en vanskelig avgjørelse for landslagsledelsen. Gløersen har en seier i Davos før jul, det er jo sterkt. Samtidig har han ikke noe annet enn det. De som er nærmest sprinterne får vurdere hvem som er i best form. Brandsdal har flere bra renn. Han ble nummer fire i Nove Mesto i midten av januar, og er jo nummer to i dag. I utgangspunktet står det mellom Gløersen og Krogh, sier Bjørn.

Han mener det var en tabbe av landslagsledelsen å ta ut tre sprintere allerede under NM.

IKKE SIKRET PLASS: Ola Vigen Hattestad vant dagens sprint, men risikerer å bli vraket på distansen i OL. Foto: AP Photo/Elvis Piazzi/NTB Scanpix
IKKE SIKRET PLASS: Ola Vigen Hattestad vant dagens sprint, men risikerer å bli vraket på distansen i OL. Foto: AP Photo/Elvis Piazzi/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart