Disse tre blir Man. Uniteds eneste sommerkjøp

Owen overtar drakta til Ronaldo.

SLUTT PÅ SOMMERKJØPENE?: Ifølge sir Alex Ferguson blir Gabriel Obertan (f.v.), Michael Owen og Antonio Valencia Manchester Uniteds eneste kjøp denne sommeren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NEIL JONES
SLUTT PÅ SOMMERKJØPENE?: Ifølge sir Alex Ferguson blir Gabriel Obertan (f.v.), Michael Owen og Antonio Valencia Manchester Uniteds eneste kjøp denne sommeren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NEIL JONESVis mer

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds supportere hadde nok drømt om at navn som Franck Ribery, Karim Benzema og Sergio «Kun» Agüero skulle aksle den nærmest hellige drakta med nummer sju på ryggen etter Cristiano Ronaldo.

Men sir Alex Ferguson har aldri vært redd for å gå sine egne veier, og i dag gjorde den ærgjerrige skotten det igjen da han i dag kunne avduke Manchester Uniteds nye nummer sju:

Michael Owen.

Den tidligere Liverpool-helten føyer seg dermed inn i rekken av avholdte Old Trafford-ikoner som George Best, Bryan Robson, Eric Cantona og David Beckham, som alle har levert sitt bidrag til å gi draktnummeret en helt spesiell aura.

- Jeg er sulten etter å gjøre det bra her. Dersom denne utfordringen ikke får deg til å yte det lille ekstra eller få deg til å smile er det ingenting som gjør det. Jeg tror fortsatt at jeg er i stand til å gjøre det bra i en toppklubb som Manchester United, sier Michael Owen til manutd.com.

Owen ble i ettermiddag presentert for media sammen med Manchester Uniteds to andre sommerervervelser, Gabriel Obertan fra Bordeaux og Antonio Valencia fra Wigan.

- Glem alle ryktene
Skal man tolke sir Alex Ferguson bokstavelig blir dette den siste pressekonferansen med nysigneringer denne sommeren.

- Dette er de siste handlene vi gjør i sommer. Det er bare å glemme alle historiene om hvem vi angivelig skal hente, sier Ferguson, ifølge nyhetsbyrået Press Association.

Han bekrefter riktignok at klubben var ute etter Karim Benzema før den unge franskmannen bestemte seg for å gå til Real Madrid.

- Vi følte vi hadde ventet lenge nok (på å få svar fra Carlos Tevez), så vi forsøkte å kjøpe Karim Benzema fra Lyon. Michael (Owen) visste at det var planen vår. Ettersom Benzema bare er 21 år gammel, var han en reell mulighet for oss, men så fort overgangen falt igjennom, tok jeg kontakt med Michael, sier Ferguson til Manchester Uniteds hjemmesider.

Nå har i stedet Ferguson full tiltro til en rekke talentfulle unggutter fra egne rekker, som står på randen av sitt gjennombrudd på toppnivå - i første rekke Danny Welbeck og Federico Macheda.

- De er begge unge spillere, men unge spillere med ferdigheter vil alltid få en mulighet her, understreker United-sjefen.

Hete rykter om Costa

Selv om Ferguson lover tillit og ung satsning på Old Trafford kommende sesong, kan utspillet også leses som et taktisk utspill.

Det er skrevet mange spaltekilometer om Real Madrids sommerkjøp og hvordan pengebruken i den spanske hovedstaden har blåst opp overgangsballongen til bristepunktet i et marked som ellers er preget av den globale økonomiske situasjonen. Manchester Citys pengesterke bakmenn fra Abu Dhabi bidrar heller ikke til å tvinge prisnivået nedover.

Manchester United har mot normalt vært veldig åpne om overgangssummer for både Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez etter at førstnevnte gikk til Real Madrid og sistnevnte sa nei til et kontraktsforslag. Derfor vet alle og enhver at klubben har mye å handle for, noe som gjør at klubbene til potensielle overgangsmål ser sitt snitt til å sko seg på Uniteds bekostning.

Likevel er Gremios unggutt Douglas Costa fortsatt et hett navn, skal man tro britiske aviser. Spilleren som har fått tilnavnet «den nye Ronaldinho» imponerte europeiske storklubber da han var en av hovedarkitektene bak Brasils seier i det sør-amerikanske mesterskapet U20-mesterskapet.

18-åringen har imidlertid minimalt med erfaring fra A-lagsnivå, og det hjelper ikke at Gremio har gitt ham en prislapp på over 200 millioner kroner, men ifølge The Guardian skal Manchester United nå ha gått i formelle forhandlinger med den brasilianske klubben om en overgang.

Gremio er i finansielle vanskeligheter som delvis kan løses av et salg av Costa, og Manchester United skal være villige til å diskutere betingelser i en overgangspakke som starter på rundt 70 millioner kroner, men inneholder en rekke tilleggsklausuler basert på sportslig suksess.

FORTSATT AKTUELL: Douglas Costa skal ifølge britiske medier fortsatt være aktuell for Manchester United, selv om sir Alex Ferguson har sagt at klubben er ferdig med sommerkjøpene for i år.Foto: SCANPIX/REUTERS/Henry Romero
FORTSATT AKTUELL: Douglas Costa skal ifølge britiske medier fortsatt være aktuell for Manchester United, selv om sir Alex Ferguson har sagt at klubben er ferdig med sommerkjøpene for i år.Foto: SCANPIX/REUTERS/Henry Romero Vis mer