Johaug-saken

Disse tre ga Johaug den knall­harde straffen

To europeere og en amerikaner satt i panelet som avgjorde at Therese Johaug er utestengt i 18 måneder; en straff som gjør at hun ikke får delta i OL neste år.

MISTER OL: Therese Johaug går glipp av OL neste år. Dommen fra CAS sitt panel ble klar i dag. Her sammen med manager Jørn Ernst under dagens pressekonferanse på Hotell Steger-Dellai i Seiser Alm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MISTER OL: Therese Johaug går glipp av OL neste år. Dommen fra CAS sitt panel ble klar i dag. Her sammen med manager Jørn Ernst under dagens pressekonferanse på Hotell Steger-Dellai i Seiser Alm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEISER ALM/OSLO (Dagbladet): Finnen Markus Manninen, amerikaneren Jeffrey G. Benz og Romano F. Subiotto fra Storbritannia. Det er navnene på de tre gutta som satt i CAS (Idrettens Voldgiftsrett) sitt panel i forbindelse med Johaug-saken.

I dommen fra CAS er Subiotto oppført som president, mens Manninen og Benz står som voldgiftsdommere.

Markus Manninen var FIS (Det internasjonale skiforbundet) sin mann i panelet.

Han er advokat ved advokatfirmaet Hannes Snellmann. Manninen har publisert artikler om doping og idrettsjus i diverse tidsskrifter fra og med 2009.

Jeffrey G. Benz ble nominert av Johaugs team. Da tennisspilleren Maria Sjarapovas straff ble redusert fra to år til 15 måneder, var det nettopp Benz som var dommer. Benz har vært dommer i flere andre saker der utøverne har «seiret»

Da han var dommer i en sak mot en annen tennisspiller - Marin Cilic - endte det med at kroatens straff ble redusert fra ni til fire måneder.

I en annen sak med sprinteren Veronica Campbell-Brown endte det med full frifinnelse for den jamicanske friidrettsutøveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer