Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse tre kjemper om å vinne Gullballen

Neuer, Messi og Ronaldo.

KJEMPER OM GULLBALLEN: Bayern München-keeper Manuel Neuer, Barcelonas Lionel Messi og Real Madrids Cristiano Ronaldo er de tre som er igjen i kampen om gjeve Ballon D'Or. Foto. AFP PHOTO JANEK SKARZYNSKI / LLUIS GENE / JOSE JORDAN
KJEMPER OM GULLBALLEN: Bayern München-keeper Manuel Neuer, Barcelonas Lionel Messi og Real Madrids Cristiano Ronaldo er de tre som er igjen i kampen om gjeve Ballon D'Or. Foto. AFP PHOTO JANEK SKARZYNSKI / LLUIS GENE / JOSE JORDAN Vis mer

(Dagbladet): Fifa kunngjorde i ettermiddag de tre fotballspillerne som er igjen og kjemper om å vinne Ballon D'Or for verdens beste fotballspiller i 2014.

Det er Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Manuel Neuer.

Favoritt? Førstnevnte har overbevist i Real Madrid-drakta i La Liga så langt i år. Den 29-årige portugiseren, som for øvrig vant kåringen i fjor, har scoret hele 20 mål på 12 ligakamper. Det er 1,67 mål per kamp, det.

Men sommerens VM ble en skuffelse for stjernespilleren: Portugal røk ut i gruppespillet. Likevel er Ronaldo en het kandidat til å ta tittelen for andre år på rad, og ekspertene mener han er favoritt.

Lionel Messi har vunnet gulllballen hele fire ganger. I tillegg ble han kåret til VMs beste spiller i sommer, noe som skapte sterke reaksjoner.

Slår rekorder I ettertid har Barcelona-spilleren imidlertid fortsatt å slå rekorder: Forrige måned ble han tidenes mestscorende i La Liga, og bare fire dager seinere ble han tidenes mestscorende i Champions League.

Sist men ikke minst er Bayern München-keeper Manuel Neuer nominert, som årets «nykommer» mot Ronaldo og Messi som i årevis stort sett har vært blant de tre siste. Neuer imponerte stort med sitt keeperspill for verdensmester Tyskland i sommerens VM.

Vinneren blir kåret ved stemming av fotballtrenere og kapteiner på landslag samt journalister fra hele verden.

Löw, Ancelotti og Simeone nominert Tyske Nadine Kessler, amerikanske Abby Wambach og brasilianske Marta er de tre som kjemper i samme kategori for kvinner. Joachim Löw, som i sommer førte Tyskland til VM-gull, samt Real Madrids Carlo Ancelotti og Atletico Madrids Diego Simeone er de tre som kjemper om å bli årets trener.


Japans Norio Sasaki, Wolfsburgs Ralf Kellermann og Tysklands U20-trener Maren Meinert er nominert som årets trener for kvinner.

Kåringen foregår 12. januar i Zürich.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling