SKAL HJELPE LANDSLAGET I FOTBALL: Oliver Bierhoff vil at de ukrainske bokseverdensmesterne Vladimir og Vitalij Klitsjko, samt Sebastian Vettel skal hjelpe å motivere det tyske fotballandslaget. Foto: Scanpix
SKAL HJELPE LANDSLAGET I FOTBALL: Oliver Bierhoff vil at de ukrainske bokseverdensmesterne Vladimir og Vitalij Klitsjko, samt Sebastian Vettel skal hjelpe å motivere det tyske fotballandslaget. Foto: ScanpixVis mer

Disse tre skal hjelpe Tyskland vinne EM

Én racerfører og to tungvektsboksere.

Tyskland går for EM-gull i Polen og Ukraina neste år. Nå tar landslaget utradisjonelle metoder i bruk for å motivere spillerne.

Den tidligere storscoreren Oliver Bierfhoff, som nå er manager for landslaget, jobber med å få knyttet de ukrainske bokseverdensmesterne Vladimir og Vitalij Klitsjko til laget.

Brødrene bor og bokser i Tyskland og er store stjerner i landet. Bierhoffs plan er at de skal motivere spillerne til å vinne og samtidig lære dem om Ukraina.

- Jeg har allerede snakket med Klitsjko-brødrenes manager, og jeg håper at det går i orden, sier Bierhoff til Sport-Bild.

UTRADISJONELLE METODER: Tysklands Thomas Müller, Miroslav Klose og Mesut Özil går for EM-gull i Polen og Ukraina neste år. Nå tar landslaget utradisjonelle metoder i bruk for å motivere spillerne. FOTO: EPA/KOEN VAN WEEL
UTRADISJONELLE METODER: Tysklands Thomas Müller, Miroslav Klose og Mesut Özil går for EM-gull i Polen og Ukraina neste år. Nå tar landslaget utradisjonelle metoder i bruk for å motivere spillerne. FOTO: EPA/KOEN VAN WEEL Vis mer

43-åringens planer stopper ikke der. Han pønsker også på hvordan han kan få med den tyske formel 1-verdensmesteren Sebastian Vettel på laget.

- Han kunne være en interessant gjest. Han er en vinner og kan dele mange av sine opplevelser rundt de to VM-titlene, mener Bierhoff.

Det er ikke første gang at det tyske fotballandslaget knytter folk utenfor fotballmiljøet til troppen. Før VM i Sør-Afrika forrige år fikk spillerne besøk av rugbylegenden Johan Lomu og fjellklatreren Reinhold Messner.

(NTB)