Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse tre vil Drillo velge mellom

Leter fortsatt etter perfekt midtbanetrio.

VALGETS KVAL: Med Håvard Nordtveit ute med karantene, må Drillo velge mellom enten Magnus Wolff Eikrem (f.v.), Markus Henriksen eller Henning Hauger mot Kypros. Alle tre er klar for jobben som midtbanesjef. Foto: NTB Scanpix
VALGETS KVAL: Med Håvard Nordtveit ute med karantene, må Drillo velge mellom enten Magnus Wolff Eikrem (f.v.), Markus Henriksen eller Henning Hauger mot Kypros. Alle tre er klar for jobben som midtbanesjef. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BERN/LARNAKA (Dagbladet): Landslagssjef Egil Olsen leter fortsatt etter den perfekte sentrale trioen på midten. Mot Kypros blir han tvunget til å prøve en ny kombinasjon.

Håvard Nordtveit pådro seg nemlig karanteneutløsende gult kort i Bern, og reiste hjem til Haugesund for et par dager fri i stedet for videre til Larnaka.

Drillo trenger et nytt anker på midten, og 70-åringen vurderer tre navn: Henning Hauger, Magnus Wolff Eikrem og Markus Henriksen.

- Ja, det er de tre kandidatene, sier han til Dagbladet.

- Vi har Henning, som kanskje er mest vant til rollen, men både Markus og Magnus har erfaring der. Dette er først og fremst min viktigste oppgave nå, å gjøre en god og grundig vurdering av Kypros og ta ut det riktige laget.

Henriksen er klar Lillestrøm-ferske Hauger ble tatt inn i troppen uten de helt lysende skussmålene fra sjefen, men å bruke ham i Nordtveits sted betyr potensielt kun ett skifte på midten. Det samme gjør valget av Magnus Wolff Eikrem.

Dersom Markus Henriksen får tilliten og blir dyttet et hakk mot sentrum, har landslagssjefen, som han selv mange ganger har nevnt, flere som kan fylle tomrommet som indreløper.

Henriksen har erobret ankerrollen i AZ Alkmaar de siste ukene, og har spilt fast siden han første gang fikk sjansen fra start.

- Jeg har vært god på trening og tok vare på de innhoppene jeg fikk, sier Henriksen til Dagbladet.

Han er klar for den dypeste midtbaneplassen også for Norge.

STÅR OVER: Håvard Nordtveit (t.h.) må stå over kampen mot Kypros etter det gule kortet han pådro seg i fredagens møte med Sveits i Bern. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
STÅR OVER: Håvard Nordtveit (t.h.) må stå over kampen mot Kypros etter det gule kortet han pådro seg i fredagens møte med Sveits i Bern. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Det får trenerne avgjøre, men det er en fin rolle det også. Det er ikke så stor forskjell på indreløper og anker, og jeg fikk et halvår som anker i Rosenborg som gikk fint. Du får mye ball, og det liker jeg, sier AZ-proffen.

Skryter av Søderlund og Forren Mye stemte med laguttaket i Sveits fredag. Ellers i elleveren virker det som Vegard Forren gjorde nok til å få fortsette i tospann med Brede Hangeland mot Kypros. Backene Espen Ruud og John Arne Riise var blant Norges beste, kanskje et hakk etter kantene Tarik Elyounoussi og Daniel Braaten.

Rune Almenning Jarstein står om han ikke skader seg. Da gjenstår spissdebutant Alexander Søderlund, som også får skryt fra sjefen.

- Forren og Søder, begge to struttet av innsatsvilje og selvtillit. Begge gjorde en manns jobb, fastslår Drillo.

Det er sammensetningen av midtbanetrioen som gir ham hodebry. Landslagssjefen føler resten av laget er i ferd med å finne form - en ny form.

- Vi har i hvert fall gjort mange utskiftninger. Du skal ikke veldig langt tilbake for å finne folk vi trodde var ganske stabile, som nå er borte. Midtbanen er jo byttet helt ut, Christian (Grindheim), Gamsten, de var fast inventar der, sier Drillo.

- Vi har skiftet ut mye, men samtidig har vi funnet spisskompetanse på flere områder, ulike spillere med mange gode kvaliteter. vi nærmer oss, men leter fortsatt etter den perfekte sentrale trioen på midten, sier landslagssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media