Disse trekker folk

til tippeliga-arenaene

Stig Johansen (28), Bodø/Glimt: Gratis tilbake i Bodø/Glimt etter et mislykket opphold i Southampton og et seriemesterskap med svenske Helsingborg. Årets Glimt-kaptein spiller sannsynligvis indreløper i år, men er like fullt Glimts toppscorer i vinterens treningskamper med seks mål.

Runar Berg (31), Lyn: Den tidligere Bodø/Glimt og RBK-spilleren er tilbake i Tippeligaen etter en og en halv sesong med varierende suksess i italienske Venezia. På utlån ut sesongen.

Hassan El-Fakiri (24), Lyn: Slo voldsomt igjennom på de ti kampene han spilte for Brann i fjor, før han dro til Monaco. Har slitt i Frankrike og er på utlån i moderklubben Lyn første halvdel av årets sesong. Teknisk og spennende publikumsspiller.

Kjetil Løvvik (28), Lyn: Var stor helt i Vålerenga og Brann, før han ble solgt til sveitsiske Grasshoppers sommeren 1999. Der havnet han raskt på benken og ble utlånt til Lyn i fjor, hvor han scoret 7 mål på 22 seriekamper i 1. divisjon.

Petter Rudi (27), Molde: Tilbake i Norge etter proffoppholdet i Sheffield Wednesday. Med sine kvaliteter blir han viktig på Molde-midtbanen i årets sesong.

Roger Nilsen (31), Molde: Tilbake i norsk fotball i fjor etter mange år som proff i England og Tyskland. Roger sleit med å få plass på laget i fjor, men ser ut til å få mer tillit i år. Har 33 A-landskamper.

Ståle Stensaas (29), Rosenborg: Debuterte for Rosenborg i 1992 og vant tre seriegull og ett cupmesterskap før han ble solgt til skotske Glasgow Rangers for tre år siden. Vendte hjem i fjor sommer og er førstevalget som venstreback.

Harald Brattbakk (30), Rosenborg: Notorisk målscorer som er tilbake i Tippeligaen etter opphold i skotske Celtic og FC København i Danmark. Har scoret 96 mål på 114 Tippeliga-kamper. Toppscorer i Norge i årene 1994- 96. Og bli ikke overrasket om han blir det i år igjen.

Kenneth Storvik (29), Rosenborg: Gikk gratis til RBK foran fjorårets sesong, men sleit med å komme i skikkelig form etter et beinbrudd. Typisk publikumsfavoritt som har en eminent teknikk og alltid ser de gode løsningene.

Martin Andresen (24), Stabæk: Returnerte til Stabæk rundt juletider i fjor helt gratis - bare litt over ett år etter at han ble solgt for 21 millioner kroner (!). Er tidligere kåret til Norges mest sexy fotballspiller og er en profil Stabæk forventer seg mye av. Var utlånt til Molde mot slutten av fjorårssesongen.

Jan Åge Fjørtoft (34), Stabæk: Spissveteranen med 71 A-landskamper. Scoret 37 mål på 77 kamper i den norske toppserien før han reiste utenlands etter at han ble seriemester med LSK i 1989. I løpet av 12 år som proff, har Fjørtoft spilt i Østerrike, England og Tyskland. Trekker garantert publikum rundt om i landet som Stabæk-spiller.

Mike Kjølø (30), Stabæk: Debuterte for Skeid i 1991, men ble ikke skikkelig akseptert som en klassespiller før han i løpet av to år var med å vinne både serien og cupen - og spille Champions League - med svenske AIK. Foran fjorårssesongen kunne han velge og vrake i klubber, og valgte Stabæk.

Jostein Flo (36), Strømsgodset: Den 1,94 meter høye superveteranen står bokført med 99 Tippeliga-mål, og de fleste trodde nok at han ville ende der. Men Jostein er med Godset opp i eliten igjen og lagkapteinen runder garantert 100 scoringer kjapt. En sikker publikumsmagnet på norske Tippeliga-baner i årets sesong.

Jonny Hanssen (28), Tromsø: Etter tre år i belgiske Aalst vendte mannen med det harde skuddet tilbake til Tromsø foran sesongen i fjor. TIL har mistet mange profiler de siste årene og derfor er en type som Jonny Hanssen ekstra viktig for klubben. Sjøl har han fortsatt ambisjoner som proff og regnes som TILs største salgsvare.

Erik Nevland (23), Viking: Stavanger-gutten hadde hele verden for sine føtter da han ble proff i Manchester United i 1997, men fikk bare seks førstelagskamper etter sju-millionersovergangen. Vel tilbake i Viking i fjor fant han tilbake scoringsformen med 13 fulltreffere. Spennende spiss-type.

Erik Fuglestad (26), Viking: Etter middels suksess i Norwich ble Fuglestad utlånt til Viking i fjor og dominerte midtbanen stort. Skrev ny avtale med Stavanger-klubben og kommer til å være en markant Viking-spiller også i år.