Disse trøyene skal aldri mer brukes

Milan-sjefen er overtroisk.

(Dagbladet): Det var tidenes nesten-ulykke på en fotballbane. AC Milan kom til Arsenal med 4-0-ledelse fra første kamp.

Champions League-avansementet virket sikkert. Så scoret Arsene Wengers menn tre ganger før pause, og bare en panikkredning gjorde at Milan slapp med skrekken i London.

«Tenk om de scorer et fjerde! Tenk om de scorer et fjerde!» tenkte Milan-spiss Zlatan Ibrahimovic da italienerne ble presset bakover på stillingen 0-3.

Prøvde å stoppe Nå har Milans visepresident Adriano Galliani funnet feilen, han vet akkurat hva som gikk galt i 0-3-tapet.

Milan spilte nemlig i svarte trøyer, og nå skal ulykkesdraktene skrotes for godt.

LYKKESLIPS:  Milan-eier Silvio Berlusconi (t.v) overlater den daglige driften av klubben til Adriano Galliani - her med sitt gule slips. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
LYKKESLIPS: Milan-eier Silvio Berlusconi (t.v) overlater den daglige driften av klubben til Adriano Galliani - her med sitt gule slips. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

- AC Milan skal aldri mer bruke tredjedrakta igjen, den helsvarte laget tapte 3-0 i. Jeg gjorde alt jeg kunne for å stoppe oss fra å spille i den svarte trøye. Jeg kjeftet på Gandini (Umberto, organisasjonsdirektør), men det var ingenting vi kunne gjøre, sier Galliani til Gazetta dello Sport og understreker:

- våre røde og svarte drakter krasjet med Arsenals, og det samme gjaldt våre hvite drakter. Så enten måtte vi være spille i svart eller stille opp nakne. Men vi gikk videre til slutt.

Gult slips Galliani er ifølge Football Italia en meget overtroisk mann, han er ofte sett med et gul slips som skal gi flaks. Tapet i helsvart var det tredje for den italienske storklubben denne sesongen

At klubben vant Serie A-mesterskapet i svarte drakter borte mot Perugia tilbake i 1999 er ikke formildende nok for visepresidenten.

- Dette er siste gang vi bruker drakta. Vi hadde en gul drakt i noen år, og kanskje går vi tilbake til den fargen, sier Silvio Berlusconis høyre hånd i Milan.

KLAGDE PÅ TAKTIKKEN: Italienske aviser skriver i dag at Zlatan Ibrahimovic vil ha seg frabedt å være ensom spiss i neste kamp, slik han var mot Arsenal. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE
KLAGDE PÅ TAKTIKKEN: Italienske aviser skriver i dag at Zlatan Ibrahimovic vil ha seg frabedt å være ensom spiss i neste kamp, slik han var mot Arsenal. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE Vis mer

Milan er ikke den eneste klubben som gravlegger en reservedrakt midt i sesongen. Manchester United-sjef Alex Ferguson byttet ut klubbens grå trøyer i pausen mot Southampton i 1995/1996-sesongen, på stillingen 0-3.

Med blåhvite overdeler reduserte United til 1-3, og de grå trøyene ble aldri brukt igjen.