Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
DISSE KAN VINNE: Disse fantastiske utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018. Bak fra venstre: Magnus Carlsen, Marit Bjørgen, Jakob Ingebrigtsen, Maren Lundby, Johannes Høsflot Klæbo, Aksel Lund Svindal, Anders Mol og Christian Sørum, Ada Hegerberg, Håvard Lorentzen og Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix og Bildbyrån
DISSE KAN VINNE: Disse fantastiske utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018. Bak fra venstre: Magnus Carlsen, Marit Bjørgen, Jakob Ingebrigtsen, Maren Lundby, Johannes Høsflot Klæbo, Aksel Lund Svindal, Anders Mol og Christian Sørum, Ada Hegerberg, Håvard Lorentzen og Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix og Bildbyrån Vis mer

Folkets idrettspris 2018

Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Stem på din favoritt nederst i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg jul, og som hvert år siden 1990 skal Dagbladet dele ut Folkets idrettspris.

Er Klæbo eller Bjørgen din favoritt, eller er det en 18-åring fra Sandnes som fortjener Folkets idrettspris? Kanskje bør Magnus Carlsen vinne prisen, som igjen forsvarte sin VM-tittel, eller bør prisen gå til verdens beste kvinnelige fotballspiller, Ada Hegerberg?

Uansett er det dere der ute som bestemmer hvem som fortjener Folkets idrettspris. Under kan du lese litt om de ti nominerte og gi din stemme til den du mener fortjener å få den gjeve prisen.

Avstemningen er åpen fram til midnatt tirsdag 18. desember. Vinneren offentliggjøres i Dagbladet lørdag 22. desember.

De nominerte:

Magnus Carlsen (28), sjakk:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

I 2018 forsvarte Carlsen sin VM-tittel i sjakk etter omspill mot amerikaneren Fabiano Caruana. I et VM-parti med utallige remiser var det også en kamp ekspertene mente holdt et skyhøyt nivå. Verdensmesteren fra Lommedalen var også med og ta Vålerenga sjakklubb til en historisk sjetteplass i sjakkens svar på Champions League.

Johannes Høsflot Klæbo (22), langrenn:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Langrennskometen ble i februar tidenes yngste mannlige gullvinner i OL og tidenes yngste vinner i verdenscupen i langrenn. Til sammen tok Klæbo tre OL-gull i Pyeongchang. Han sto øverst på pallen i stafett, klassisk sprint og lagsprint. Et år som kan være starten på en stor langrennskarriere.

Ada Hegerberg (23) fotball:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Spydspissen ble i desember kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller som den aller første kvinnelige gullballen-vinneren. Hegerberg har i 2018 alene scoret 30 mål på 29 kamper for klubblaget Lyon. Hun vant også Champions League for tredje året på rad og ble toppscorer i turneringen med femten nettkjenninger.

Marit Bjørgen (38), langrenn:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Langrennslegenden avsluttet i 2018 en utrolig langrennskarriere. I alder av 37 var Bjørgen knusende overlegen da hun vant sitt siste OL med nesten to minutter på 30-kilometeren i Pyeongchang. Hun dro hjem fra OL med to gull, et sølv og to bronsemedaljer, og ble med det tidenes mestvinnende vinterolympier.

Karsten Warholm (22), friidrett:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Hekkeløperen tok i 2018 sitt første EM-gull for senior da han satt ny norsk rekord på 400 meter hekk i Berlin. Faktisk løp Warholm enda raskere i 2018 enn i gjennombruddsåret 2017. Kan han vinne prisen for andre året på rad?

Jakob Ingebrigtsen (18), friidrett:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

18 åringen fra Sandnes ble tidenes yngste mannlige europamester i friidrett da han, 17 år gammel, vant 1500 meteren under EM i Berlin. Dagen etter fulgte han opp med gull på 5000 meter foran storebror Henrik Ingebrigtsen. Gjennom høsten har han og familien blitt nasjonale kjendiser gjennom TV-programmet Team Ingebrigtsen. 9. desember kronet han gullåret med å bli europamester for junior i terrengløp.

Håvard Lorentzen (26), skøyter:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Fana-løperen vant både OL- og VM-gull i 2018. Han satte olympisk rekord på 500 meter da han gikk inn til 34,41 i Pyeongchang. Etter gullet på 500 meter, tok han sølv på 1000 meter. Snaut én måned seinere vant Lorentzen sprint-VM-gull i Changchung. Er den aller første olympiske mesteren fra Bergen, folkets favoritt i 2018?

Maren Lundby (24), hopp:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Skihopperen vant nærmest alt som var mulig å vinne i kalenderåret 2018. Hun var suveren i verdenscupen sammenlagt og kronet sesongen med å bli den aller første kvinnelige olympiske mesteren i skihopp. Et historisk år for verdens beste kvinnelige skihopper.

Anders Mol (21) og Christian Sørum (23), sandvolleyball:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Duoen tok sandvolleyballeliten med storm i 2018. Det fantastiske året gjorde at de nå er verdens beste sandvolleylag. I juli ble Mol og Sørum europamestere i sandvolleyball, som det første norske laget siden 1997. I løpet av sommeren vant de tre av fire «Grand Slam»-turneringer. Parallelt ble duoen kåret til årets lag både av det internasjonale og det europeiske forbundet.

Aksel Lund Svindal (35), alpint:

image: Disse utøverne er nominert til Folkets idrettspris 2018

Alpinisten trosset skadeproblemene på utrolig vis da han i 2018 tok sitt andre olympiske gull. Han ble med det den eldste olympiske mesteren i utfor noensinne. Selv om skadene preget han også etter sesongen, har han fortsatt karrieren med suksess mot alle odds.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!