Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holmenkollstafetten:

Disse vant Holmenkollstafetten

Klar Tjalve-seier i kvinneklassen, Gular best av herrene.

SEIER: Broeck Van Den løper inn til en 3. Plass for Gular under Holmenkollstafetten lørdag ettermiddag. Stafetten starter på Bislett stadio og avsluttes på samme sted etter en nesten 20km lang runde rundt i Oslo.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SEIER: Broeck Van Den løper inn til en 3. Plass for Gular under Holmenkollstafetten lørdag ettermiddag. Stafetten starter på Bislett stadio og avsluttes på samme sted etter en nesten 20km lang runde rundt i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Tjalve løp inn til suveren seier i kvinnenes eliteklasse i Holmenkollstafetten, mens Gular vant på herresiden.

Benedicte Hauge løp laget sitt inn til seier på kvinnenes ankeretappe. Hun fikk en enkel reise. Vinnertiden totalt ble 59.37,5. Det var samme tid som i fjor.

Dette var Tjalves femte seier i kvinneklassen gjennom tidene.

– Det er veldig gøy. En ære å løpe med dette flotte laget. De gjorde det enkelt for meg på sjarmøretappen. Det var en fryd, sa ankerkvinnen Hauge i et intervju vist på TV 2.

Tjalve var 2.10,3 minutter foran Gular på annenplass. Det var 2.32,8 ned til BULs førstelag på tredje.

VANT: Torbjørn Lysne løper inn til en førsteplass for Gular i Holmenkollstafetten lørdag ettermiddag. Stafetten starter på Bislett stadio og avsluttes på samme sted etter en nesten 20km lang runde rundt i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VANT: Torbjørn Lysne løper inn til en førsteplass for Gular i Holmenkollstafetten lørdag ettermiddag. Stafetten starter på Bislett stadio og avsluttes på samme sted etter en nesten 20km lang runde rundt i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Friidrettsløper Karoline Bjerkeli Grøvdal var i aksjon for Tjalve opp den tøffe Besserud-bakken. Hun sendte laget ut i klar ledelse.

– Det var like hardt som i fjor. Brutalt å løpe opp bakken, men gøy. Vi er store favoritter, og jeg håper det holder helt til mål. Dette var veldig gøy, sa hun etter sin etappe.

I herreklassen vant Gular med tiden 50.08,6. Tjalve ble nummer to, 50,1 sekunder bak. Strindheim knep tredjeplassen. Det skilte 1.15,1 opp til vinnerlaget.

Gular hadde en solid posisjon fra første meter, i kamp med blant andre Ullensaker/Kisa, Gular og Strindheim. Til slutt var det likevel Gular-mannskapet som kunne juble. Torbjørn Lysne fikk æren av å løpe først i mål med stafettpinnen.

– Resultatlisten er som forventet. Tjalve løp dårligere i år enn i fjor. De hadde mange skader. Gular hadde ingen svake punkt på laget, sa TV 2-nestor Johan Kaggestad etter målgang.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media