Disse vant midtbanekrigen

- Det har vært vanskelig, sier U21-treneren.

TATT UT TIL ISRAEL-EM: Norge spiller U21-sluttspill for første gang på femten år. Disse midtbanekrigerne har allerede vunnet kampen om å få være med i mesterskapet. Fra venstre, Harmeet Singh (Feyenoord), Abdi Ibrahim (Strømsgodset), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) og Stefan Johansen (Strømsgodset). Alle foto: SCANPIX
TATT UT TIL ISRAEL-EM: Norge spiller U21-sluttspill for første gang på femten år. Disse midtbanekrigerne har allerede vunnet kampen om å få være med i mesterskapet. Fra venstre, Harmeet Singh (Feyenoord), Abdi Ibrahim (Strømsgodset), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) og Stefan Johansen (Strømsgodset). Alle foto: SCANPIXVis mer

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): U21-sjef Tor Ole Skullerud kalte det et luksusproblem da han i dag la fram troppen på 23 mann som skal forsvare Norges ære i U21-Em i Israel i begynnelsen av juni.

Mye av luksusen besto i å velge mellom en skog av vanvittig gode midtbanespillere, men der lå også dilemmaet.

For Drillos a-landslag spiller som kjent avgjørende VM-kvalifiseringskamp mot Albania midt mellom de to første sluttspillskampene i EM, og blant Drillos midtbanemenn befinner det seg fire sikre U21-kort.

Tunge valg
Hvilket endte med at Skullerud bestemte seg for å ta med Håvard Nordtveit, Valon Berisha og Joshua King i EM-troppen, mens Markus Henriksen ble vraket.

- Det er tunge og vanskelige avgjørelser å utelate gode midtbanespillere, men for balansen i laget ble Henriksen vraket, sa Skullerud på dagens pressekonferanse da han presenterte troppen.

Drillo og Skullerud var nemlig enige om at det var a-landslaget som fikk velge først, men at Skullerud og U21 skulle få benytte spilllere som mest sannsynlig kom til å sitte på benken i en eventuell a-landskamp.

Derfor er for eksempel Vegar Hedenstad ikke med Drillo til Albania, men inkludert i Skulleruds EM-tropp.

Meritter foran form
Men det var altså på midtbanen de vanskeligste valgene var. I tillegg til de ovennevnte tok Skullerud med seg Harmeet Singh, Magnus Wolff Eikrem, Anders Konradsen, Stefan Johansen og Abdisalam Ibrahim.

Harmeet Singh var viktig i kvalifiseringen til mesterskapet, men har ikke spilt nitti minutter i en eneste førstelagskamp for Feyenoord i 2013. I de to kampene han har fått spilletid, har han tilsammen seksti minutters førstelagsfotball å slå i bordet med.

Likevel foretrekker Skullerud Singh foran hjemlige formspillere som Rosenborgs Jonas Svensson og Aafk's Fredrik Ulvestad.

- Harmeet har bidratt mye, og er en av kontinuitetsbærerne i troppen. Han har ikke spilt så mye førstelagsfotball i Nederland, men han har spilt veldig mye andrelagsfotball. Det har vi vært veldig tydelige på når det gjelder Harmeet, at det har vært viktig. Så kan man alltids diskutere nivået på et annetlag der nede, men Harmeet opplever det som et bra nivå. Det viktigste er jo gjennomføringa og utblåsninga i det å spille kamper med drakta på, men så er det ikke ideelt på noe sett og vis. Jeg er helt sikker på, og har snakka mye med Harmeet underveis om dette her, at han kommer inn veldig fit og flink. Det viste han også i de kampene vi hadde i februar og mars, at fitnessen hans er bra, sier Skullerud til dagbladet på spørsmål om Singhs uttak.

- Har du sett ham i kamp for andrelaget?

- Jeg har ikke sett ham på b-laget.

- Jonas Svensson har vist bra form for Rosenborg?

- Ja, og Fredrik Ulvestad, Remi Johansen, du kan ramse opp flere som har vært veldig gode i Tippeligaen, og det der er veldig vanskelig. Derfor har jeg prøvd, etter beste evne, å kombinere det der. For jeg syns det er viktig med kontinuiteten og relasjonene i laget, jeg syns det er viktig å ivareta det. Og så er det selvfølgelig viktig med formspillere, og de mener jeg er ivaretatt med Stefan (Johansen) og Abdi (Ibrahim) i første rekke. Magnus, vært opp og ned i Molde, ikke så tydelig i form som Stefan og Abdi har vært, men... Jeg er happy med den balansen vi har funnet på dette, og så skjønner jeg at spillere er skuffa, at dere stiller spørsmål ved det. Det skjønner jeg, sier Skullerud til Dagbladet.