HODEBRY: I dag leste Egil Drillo Olsen opp hvilke spillere han tar med seg til Ukraina-møtet 6. februar. I det uttaket har han allerede tenkt på den viktige kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HODEBRY: I dag leste Egil Drillo Olsen opp hvilke spillere han tar med seg til Ukraina-møtet 6. februar. I det uttaket har han allerede tenkt på den viktige kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Disse vil Drillo satse på når det virkelig gjelder

Tre eksperter spår Norges beste ellever.

(Dagbladet:) 22. mars - når Petter Northug og Marit Bjørgen er i Falun for å slå svenskene i verdenscupavslutningen i langrenn - spiller Norge mot Albania på Ullevaal. Da begynner VM-alvoret igjen for Egil Drillo Olsen og hans mannskap:

Albania er det eneste landet Norge ikke har møtt i kvalifiseringsgruppe E.

Før det skal landslaget møte forrige sommers EM-arrangør Ukraina. 6. februar spiller nasjonene privatkamp på nøytral bane i Sevilla.

I dag tok Drillo ut troppen til Spania-turen. Uttaket gir en pekepinn på hvem landslagssjefen ønsker å mønstre mot Albania, som for øvrig ligger på tredjeplass i kvalifiseringsgruppa - bak Sveits og Norge.

Dagbladet har bedt tre eksperter se i krystallkula:

Hvilke 11 vil Drillo satse på til Albania-oppgjøret, som spilles i Oslo to dager før palmesøndag?

Morten Pedersen, fotballkommentator i Dagbladet:
- Vi har fått et backproblem, sier Pedersen.

- For ett år siden var de to plassene opptatt av Tom Høgli og John Arne Riise. Nå spiller ingen av dem. Til gjengjeld har vi fått fram Espen Ruud, som har vært god for landslaget, men som nå har karantene - i likhet med Daniel Braaten, sier Pedersen.

- Med ham ute mot Albania blir det utfordringer. Sannsynligvis får John Arne Riise ny klubb innen februar, og da rekker han nok å få spilletid før kampen mot Albania. I så fall starter han på venstresida, sier Pedersen, som håper å få se Moldes Magnus Wolff Eikrem på indreløper:

- Han har tatt steg hvert år siden han kom til Molde, så hvorfor skal han ikke ta ytterligere ett?

På topp er det også åpent:

- Det blir vanskelig uansett hvem som starter på topp, siden det er en så ensom jobb. Det har vi sett mange ganger, sier Pedersen.

Pedersens lag til møtet med Albania:
Rune Almenning Jarstein
Vegar Eggen Hedenstad - Brede Hangeland - Vegard Forren - John Arne Riise
Tarik Elyounoussi - Markus Henriksen - Håvard Nordtveit - Magnus Wolff Eikrem - Joshua King
Mohammed Abdellaoue

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, tidligere landslagsspiller og nå fotballekspert i TV 2:
«Mini» ser til nivå 2 i England for å finne et eventuelt alternativ til John Arne Riise:

- Jonathan Parr er en aktuell erstatter på venstrebacken. Jeg forstår at han gjør det bra i Crystal Palace, sier den tidligere kantspilleren.

Mini går for Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen som den ene indreløperen. Tromsø-kapteinen gjorde den ene indreløperplassen til sin høsten 2012.

- I en hjemmekamp mot Albania trengs Rubens kreativitet, sier Mini, som er mer usikker på den fremste plassen.

- Det er sånn at man nesten må la treningene i forkant av kampen avgjøre hvem som starter på topp. Men hvis Moa får spilletid i Bundesligaen utover vinteren, så er han det mest naturlige valget. Da tror jeg Alexander Søderlund får sjansen på kanten, og at han skal støtte Moa på topp så fort han kan.

Minis lag til møtet med Albania:
Rune Almenning Jarstein
Vegar Eggen Hedenstad - Brede Hangeland - Vegard Forren - John Arne Riise
Tarik Elyounoussi - Markus Henriksen - Håvard Nordtveit - Ruben Yttergård Jenssen - Alexander Søderlund
Mohammed Abdellaoue

Åge Hareide, tidligere landslagsspiller og -trener:
- Tom Høgli og John Arne Riise har rutine nok. Mye kan skje fram til 22. mars, men jeg håper på at de to får spilletid, og da gir det seg selv på backene, tror Hareide.

- Tarik på den ene kanten gir også seg selv. Så er det fire mann som slåss om tre plasser sentralt. Nordtveit og Henriksen er klare. Da står det mellom Magnus Wolff Eikrem og Ruben Yttergård Jenssen i den ene indreløperrollen, sier han.

- De er ganske like, og det er vrient å ta et valg nå. Men jeg har en forkjærlighet for Magnus. Det kan nok ha med klubben hans å gjøre. Og så håper jeg Erik Huseklepp rekker å ta et steg og komme opp på det nivået han var for to-tre år siden. Valon Berisha er en outsider på den kanten, mener Hareide.

Hareides lag til møtet med Albania 22. mars:
Rune Almenning Jarstein
Tom Høgli - Brede Hangeland - Vegard Forren - John Arne Riise
Tarik Elyounoussi - Markus Henriksen - Håvard Nordtveit - Magnus Wolff Eikrem - Erik Huseklepp
Mohammed Abdellaoue