Disse vinner

I dag spilles sju åttendelsfinaler i den norske cupen. Brann er allerede klare for kvartfinalen etter 6- 0 mot Ørn Horten i forrige uke. Her er trenernes og Dagbladets vurdering av de resterende sju kampene:

Vålerenga- Moss

Sted: Ullevaal stadion klokka 19.00

Vålerenga: Pa-Modou Kah, Freddy dos Santos og Kristen Viikmäe er alle tre skadet. Lennart Steffensen fikk en smell mot Ørn Horten sist og er usikker. Michel Dinzey fikk også en smell sist, men blir nok klar til onsdag.

- Vi har en fair sjanse til å slå Moss hvis vi spiller opp mot vårt beste. Skal vi vinne, må vi imidlertid være gode defensivt og score på sjansene vi får, sier trener Kjetil Rekdal.

Moss: Jan Tore Ophaug og Hans Erik Ramberg står begge over.

- Det blir helt sikkert en underholdende kamp, og vi bør vinne når vi møter et førstedivisjonslag, sier assistenttrener Per Morten Haugen.

Dagbladets favoritt i prosent: Vålerenga 60- 40

LSK- Strømsgodset

Sted: Åråsen klokka 19.00

Lillestrøm: Espen Haug, Peter Werni og Emille Baron er ute med skade. Ellers stiller LSK skadefritt og proppfulle av selvtillit som serieleder i Tippeligaen.

- Vi er såpass ydmyke at vi tror det blir nok en tøff batalje. Strømsgodset er det beste laget offensivt vi har møtt så langt i år, og selv om vi ikke skal fraskrive oss favorittstempelet så kan det bli en tøff batalje, sier assistenttrener Lars Tjærnås.

Strømsgodset: Hans Erik Ødegaard er skadet, og David Hanssen har karantene. Det betyr to ny spillere inn på laget som tas ut i morgen.

- Fjerner vi de tullete personlige feilene fra søndagens kamp mot LSK har vi sjanser til å vinne, sier trener Arne Dokken.

Dagbladets favoritt: Lillestrøm 90- 10

Bryne- Molde

Sted: Bryne stadion klokka 19.00

Bryne: Rune Medalen, Jørgen Rangnes og Jonas Jonsson står alle tre over med skader. Klubben håper å få spilletillatelse for den svenske spissen Dejan Pavlovic - som kommer fra kypriotiske Anorthosis Famagusta - i tide til kampen.

- Molde er et bedre lag enn oss, men i cupen er alt mulig. I serien har vi spilt under stort press de siste kampene. Cupen er bonus og forhåpentligvis kan vi senke skuldrene litt og slippe oss mer løs.

Molde: Roger Nilsen, Trond Strande og Bjarni Torsteinsson er alle skadet.

- Vi gleder oss til å møte Bryne på Jæren, og den vanskeligste motstanderen for tida er nok oss selv. Vi slo Viking, deretter tapte vi mot Glimt, og så spilte vi jevnt med Rosenborg. Vi sliter med stabiliteten, sier assistenttrener Kalle Björklund.

Dagbladets favoritt: Molde 70- 30

Sogndal- Start

Sted: Fosshaugane klokka 19.00

Sogndal: Terje Skjeldestad ble nylig meniskoperert og spiller ikke. Det gjør heller ikke Tommy Øren eller Rune Eckhoff. Rune Buer Johansen banker på startelleveren, men Sogndal stiller sannsynlig med samme lag som spilte 1- 1 mot Lyn sist.

- Mulighetene til seier på hjemmebane er absolutt til stede, men Start har en tendens til å heve seg når de møter antatt bedre motstandere, sier trener Torbjørn Glomnes.

Start: Har ingen skader.

- Vi hadde utrolig utur i 2- 2- kampen mot Byåsen søndag med fire stangskudd. Vi kan ikke ha like utur to ganger på rad og gleder oss til cupkampen, sier trener Jahn Halvor Halvorsen.

Dagbladets favoritt: Sogndal 60- 40

Hødd- Odd Grenland

Sted: Høddvoll klokka 19.00

Hødd: Stiller med skadefri tropp for første gang i år.

- Vi har slått ut RBK i cupen, og med seier mot Haugesund og uavgjort mot Vålerenga i de to siste seriekampene er det ikke tvil om at vi er i form. Med skadefri tropp er det også god konkurranse om plassene på laget, sier sportslig leder Geir Sundal.

Odd Grenland: Thomas Røed og Sami Mahlio er begge småskadet. Derfor venter Odd Grenland til i dag med å ta ut laget. - Hødd er knalltøffe, og har blant annet slått ut RBK. De har mange rutinerte fotballspillere, og dette blir ingen lett oppgave for oss, sier Odds trener Arne Sandstø.

Dagbladets favoritt: Odd Grenland 60- 40

Bodø/Glimt- Viking

Sted: Aspmyra klokka 19.00

Bodø/Glimt: Rohnny Westad er fortsatt ikke skadefri, men Glimt håper å ha Stig Johansen tilbake i spill igjen.

- Det desidert viktigste for oss er å berge plassen i årets Tippeliga, men jeg har tro på seier også i cupkampen. Tror det vil bli en helt annen fotballkamp enn da vi møtte Viking i Stavanger (2- 2), sier trener Øystein Gåre.

Glimts lag: Horn - Paulsen, Hansen, Kjølner, Breivik - Hanssen, Staurvik, Dybendal - Ludvigsen, Sæternes, Bergersen.

Viking: Bjarte Lunde Aarsheim sliter fortsatt med en vond ankel, men spiller sannsynligvis.

- Vi fikk en tankevekker da Glimt spilte så bra i Skien. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp og vi frykter Glimts kontringer, sier assistenttrener Lars Gaute Bø.

Dagbladet tipper: Uavgjort 50- 50

Vikings lag: Andersen - Dahl, Tihinen, Kuivasto, Pereira - Sanne, Aarsheim, Fuglestad, Berre - Berland, Nevland.

Tromsø- Stabæk

Sted: Alfheim klokka 19.00

Tromsø: Trioen Roger Lange, Morten Kræmer og Frode Fermann er på skadelista.

- Alt er mulig i cup. Bortsett fra i den siste kampen (0- 2) har vi hatt gode resultater mot Stabæk. Om vi henter fram det beste er dette en kamp vi kan vinne, men Stabæks resultater i det siste taler også for seg sjøl.

Tromsøs lag: Tøllefsen - S.M. Johansen, de Wulf, Berntsen, Nilsen - Hanssen, Koppinen, Christensen - Essediri, Schockaert, Gamst Pedersen.

Stabæk: Inge Andre Olsen og Jon Knudsen er uaktuelle, ellers kan Gaute Larsen plukke fritt.

- Vi slo Tromsø 2- 0 sist vi møtte dem og mener vi har gode muligheter denne gangen også. Mange spillere er i form, og vi har god flyt om dagen.

Stabæks lag: Rotevatn - Kjølø, Skistad, Marteinsson, Holter - Svindal Larsen, Linderoth, Andresen, Gudmundsson - Baldvinsson, Wilhemsson.

Dagbladets favoritt: Stabæk 70- 30

Dagbladet.no følger cuprunden i kveld.

KLARER DE EN NY BOMBE?</B> Dagbladets eksperter tviler, men keeper Lars Ivar Moldskred, Tommy Sylte og resten av Hødd-laget tok i hvert fall innersvingen på RBK. Nå venter Odd, som nettopp har fått en liten knekk.