Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Distansert Contador nekter å gi opp

- Jeg blir stadig bedre dag for dag, advarer han.

MAKTESLØS: Fränk (nr. tre f.h.) angrep og Andy Schleck (t.h.) holdt igjen, mens Alberto Contador virket ute av stand til å gjøre noe opp stigningen til Luz-Ardiden.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
MAKTESLØS: Fränk (nr. tre f.h.) angrep og Andy Schleck (t.h.) holdt igjen, mens Alberto Contador virket ute av stand til å gjøre noe opp stigningen til Luz-Ardiden.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg 11. etappe direkte i Tour-studio fra fredag kl. 13.15.

(Dagbladet): Samuel Sanchez og det baskiske Euskaltel-laget feiret en emosjonell og etterlengtet etappetriumf på «hjemmebane» Luz-Ardiden, men OL-mesteren fra Beijing måtte finne seg i å dele mye av oppmerksomheten med en annen spanjol.

Saxo Bank-kaptein Alberto Contador var nemlig den negative overraskelsen på torsdagens etappe fra Cugnaux til Luz-Ardiden hvor han ikke klarte å følge en kvartett bestående av Andy Schleck, Cadel Evans, Ivan Basso og Damiano Cunego den siste kilometeren opp til målstreken.

Likevel sa både Contador, som har slitt med et vondt kne den siste tida, og Bjarne Riis seg brukbart fornøyde med den første dagen i Pyreneene.

FØLELSLADD: Samuel Sanchez kopierte tidligere Euskaltel-rytter Roberto Laiseka da han vant på Luz-Ardidene. Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours
FØLELSLADD: Samuel Sanchez kopierte tidligere Euskaltel-rytter Roberto Laiseka da han vant på Luz-Ardidene. Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours Vis mer

- På slutten maktet jeg ikke å gi mer enn jeg gjorde. Likevel er jeg fornøyd med den første dagen i fjellene. Jeg blir stadig bedre dag for dag, uttalte Contador, ifølge NTB.

Klasseforskjell Tidstapet var i seg selv ingen katastrofe, men det virket imidlertid som det kom overraskende på Schleck-brødrene at Contador ikke forsøkte å tette luka da storebror Fränk gjorde alvor av sitt forhåndsannonserte rykk 2,5 kilometer før toppen.

Styrkeforholdet mellom Saxo Bank og Leopard Trek gir også grobunn for bekymring rundt Contadors sammenlagtkandidatur.

28-åringen viste i Giro d'Italia at han er verdens beste etapperytter, men sykkel er som kjent en lagsport, og mot et toppet og offensivt Leopard Trek-lag, ble det en vond dag i Pyreneene for en isolert Contador.

Etter at Stuart O'Grady, Fabian Cancellara og ikke minst veteranen Jens Voigt hadde satt i gang et voldsomt kjør opp brutale Col du Tourmalet, overlot de ansvaret til brødrene Schleck før den avsluttende stigningen.

Mistenksom Etter å ha sittet i ro i to tredjedeler av den 13 kilometer lange stigningen, begynte duoen fra Luxembourg å veksle blikk - et forvarsel om hva som var i vente.

SEILER OPP: Andy Schleck (t.v.) mener Cadel Evans (t.h.) og Ivan Basso (t.v.) nå er de største truslene mot ham og broren i sammendraget i Tour de France.Foto: SCANPIX/AP Photo/Joel Saget
SEILER OPP: Andy Schleck (t.v.) mener Cadel Evans (t.h.) og Ivan Basso (t.v.) nå er de største truslene mot ham og broren i sammendraget i Tour de France.Foto: SCANPIX/AP Photo/Joel Saget Vis mer

- Jeg var litt bekymret da jeg så Schleck-brødene snakke sammen. Jeg skjønte de ville finne på noe, sa Contador.

Mistanken var i aller høyeste grad berettiget, og Contador endte med å tape ytterligere 33 sekunder til Fränk Schleck og 13 sekunder til Andy Schleck. Nå har han 2.11 å ta igjen på førstnevnte i sammendraget, 1.43 opp til sistnevnte og 1.54 til Cadel Evans.

- Det var en god dag for oss. Jeg så at de kikket på oss, og da begynte Fränk og jeg å angripe både fra venstre og høyre. Han kom seg løs, tok litt tid, og til å være den første fjelletappen, er vi ganske så fornøyd, sier Andy Schleck.

- Det er selvfølgelig tilfredsstillende at Levi Leipheimer og Alberto tapte tid. Jeg er fornøyd hver gang en sammenlagtrival taper tid i fjellene. Det viser at vi er på riktig vei, men vi har også sett sterke løp fra Basso og Evans. Vi er nødt til å se opp for dem, fortsetter lillebror.

FRANSK FOLKEHELT: Thor Hushovd overgikk seg selv opp til Super-Besse Sancy på lørdag for å forsvare sin gule trøye. Det gjorde så definitivt også den franske folkehelten Thomas Voeckler, som godt hjulpet av hjelperytter Pierre Rolland nesten fulgte favorittene  til døra.Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON
FRANSK FOLKEHELT: Thor Hushovd overgikk seg selv opp til Super-Besse Sancy på lørdag for å forsvare sin gule trøye. Det gjorde så definitivt også den franske folkehelten Thomas Voeckler, som godt hjulpet av hjelperytter Pierre Rolland nesten fulgte favorittene til døra.Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON Vis mer

Ivan Basso og Cadel Evans ser nå ut som de største utfordrerene til Schleck-suksess i Touren i øyeblikket, men Andy mener det er farlig å avskrive Contador allerede.

- Contador er en av de beste rytterne i feltet, og jeg tror han kommer til å bli bedre for hver dag. Jeg så ærlig talt ikke at han led. Jeg konstaterte bare at han ikke var der da jeg krysset mål, og jeg var ganske så tom, sier Andy Schleck, ifølge Cycling News.

Det virket imidlertid som om han var veldig opptatt av å kikke på Contador underveis, for etappevinner Sanchez og toer Jelle Vanendert fikk uforstyrret stikke fra favorittgruppa i bunnen av stigningen.

Storebror i storform Det er heller ikke gitt at det er Andy Schleck som blir mannen Leopard Trek kommer til å kjøre for i sammendraget utover i Touren. Storebror Fränk ser nemlig ut til å være i vel så god form, om ikke bedre.

- Vi er uansett langt unna å kunne si at vi har vunnet noe. Evans er sterkere enn noen gang, og han har ikke vist et eneste svakhetstegn. Dessuten er Ivan Basso tilbake i toppen. Jeg tror Fränks angrep kom som en overraskelse, og at han  utnyttet at de var uoppmerksomme, tror Leopard Trek-kapteinen.

I morgen venter kapittel to i Pyreneene, men i motsetning til dagens fjellavslutning, er det mulighet for å gjøre opp for tapt terreng i den over fire mil lange utforkjøringen fra Col d'Aubisque til målbyen Lourdes.