Diuof fikk rødt kort etter hatoppgjøret

Tre røde kort og trenere i klammeri i Old Firm.

DÅRLIG STEMNING: Celtic-manager Neil Lennon og El Hadji Diouf kranglet før pause i kampen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Celtic-manager Neil Lennon og El Hadji Diouf kranglet før pause i kampen. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/ScanpixVis mer

Celtic slo onsdag kveld Rangers 1-0 i en omkamp i den skotske cupen.

Men det de fleste nok kommer til å snakke om etterpå et de tre røde kortene Rangers pådro seg, og kranglingen mellom de to lagenes trener.

El Hadji Diouf fikk sitt røde kort etter kampen (!), da han havnet i klammeri med flere Celtic-spillere. Celtic-manager Neil Lennon og Rangers-assistentmanager Ally McCoist kranglet også heftig etter kampen, og andre medlemmer av trenerteamene måtte skille de to.

Lennon og Diouf kranglet også heftig i løpet av kampen, og Diouf kranglet med flere Celtic-spillere og trenger Johan Mjällby på vei til garderobene i pausa.

I forrige cupkamp mellom de to havnet Diouf havnet også i søkelyset, etter at Celtic-kaptein Brown feiret med en noe hoverende gest overfor senegaleseren etter utlikningen til 2-2.

Diouf er svært dårlig likt i Celtic, etter at han som Liverpool-spiller ble bøtelagt for å ha spyttet på en av supporterne deres i 2003.

Rangers-manager Walter Smith sa ifølge BBC etter kampen at han ikke så hva som førte til at Diouf ble utvist etter kampen.

Senegaleseren gikk for øvrig bort til Rangers-fansen og kasta drakta si til dem, til politiets og vaktenes fortvilelse.

Men han var altså ikke den eneste som fikk rødt kort.

Steven Whittaker fikk to gule kort, begge for harde taklinger, før pause, mens Madjid Bougherra ble utvist i det 90. minutt, også han etter harde taklinger og to gule kort.

Bougherra prøvde også å dytte dommerens arm med det gule kortet ned igjen, men det fungerte naturlig nok dårlig.

Høyreback Mark Wilson scoret Celtics mål.

For ordens skyld: Artikkelforfatteren er Celtic-supporter, og har skrevet om skotsk fotball for Dagbladet og Josimar.