Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

DJ klatret seks divisjoner på et halvt år

Campbell til Birmingham. Se de siste overgangene!

(Dagbladet.no): Lørdag scoret DJ Campbell (24) to mål da Brentford slo ut Sunderland av FA-cupen. I går ble han kjøpt av Birmingham.

Prisen kan ende på 12 millioner. Det er 200 ganger det Brentford betalte - 60 000 kroner - da de hentet ham fra amatørklubben Yeading, seks divisjoner under Premier League, i juni i fjor.

- Dette er en drøm som blir virkelighet for meg. Det er sjansen jeg alltid har drømt om, sier DJ (eller egentlig Dudley Junior) Campbell ifølge Daily Mirror.

Ofrer cupeventyret

Campbell synes det er trist å måtte hoppe av Brentfords cupeventyr. Klubben er klare for bortekamp mot Thomas Myhres Charlton i femte runde i FA-cupen. Birmingham kan ryke ut i omkamp mot Reading i 4. runde.

I stedet kan han i teorien debutere i Premier League mot Liverpool på Anfield i kveld.

- Dette er en sjanse jeg ikke hadde råd til å kaste bort, og jeg er veldig takknemlig overfor Brentford som ga meg muligheten. Jeg har alltid trodd at jeg kan lykkes på øverste nivå, og jeg har aldri gitt opp, selv om folk forteller deg at du har blitt for gammel til å lykkes.

Sammenliknes med Wright

HJELP, JEG ER I PREMIER LEAGUE! Fram til i sommer spilte DJ Campbell i Yeading, seks divisjoner under Premier League. I går ble han kjøpt av Birmingham. Foto: AP/Scanpix
HJELP, JEG ER I PREMIER LEAGUE! Fram til i sommer spilte DJ Campbell i Yeading, seks divisjoner under Premier League. I går ble han kjøpt av Birmingham. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Campbell selv - og andre - trekker en parallell til Arsenals tidligere storscorer Ian Wright, som først kom inn i ligafotballen som 22-åring.

Birmingham-manager Steve Bruce innrømmer at han legger press på 24-åringen, ved å holde fram Arsenals mestscorende spiller før Thierry Henry som målestokk.

- Men måten han avslutter på og farta gjør dem veldig like, sier Bruce.

- Jeg ville stoppet ham

Sunderland-manager Mick McCarthy skrøt også av DJ Campbell etter at spissen scoret 1-0 og 2-1-målene og sendte laget hans ut av FA-cupen lørdag.

- Campbell var utmerket, og avslutningene hans var gode, sa McCarthy ifølge BBC.

Men han synes ikke kometen så ustoppelig ut.

- Jeg hadde ikke ventet at vi skulle slippe inn to slike mål. Hvis jeg hadde spilt midtstopper ville han ikke scoret dem - og jeg er 47, påstår McCarthy.

Cupbombe også i fjor

Eventyret om DJ Campbell startet med en cupbombe for ett år siden, mens han enda var spiss på amatørlaget Yeading.

Klubben sjokkerte da de kom seg til 3. runde i fjor, hvor de holdt nullen mot Newcastle i én omgang.

Campbell scoret tre mål på tre FA-cupkamper for Yeading. Det siste halvåret har han scoret 12 mål på 18 starter og 10 innhopp i cup og serie for Brentford, ifølge Soccerbase.

• I går kveld stengte det internasjonale overgangsvinduet. Her er gårsdagens overganger som involverte Premier League-klubber:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling