Djerv-spillere truet med voldtekt og halshugging

Gikk amok etter 7.-divisjonskampen i Bergen.

Fotballkampen mellom Djerv 2 og Hetlevik 2 søndag ble en batalje av det mildt sagt uvanlige slaget. Flere av Djerv-spillerne er suspendert etter at de truet publikum med voldtekt og halshugging, og politiet måtte tilkalles for å roe gemyttene.

Skandalen ble avslørt av Bergensavisen tirsdag, en skandale som også omfatter springskalling av Hetleviks fotballformann.

Neste uke blir det klart hvilken straff spillere og klubben får, og i dag får Hordaland fotballkrets en offisiell skriftlig forklaring fra Djerv.

Suspendert

Søndag spiller Djerv 2 mot Erdal 2.

- Djerv har lovet å stille med et lag som er fritt for folk som ønsker å opptre negativt. De spillerne klubben stiller med søndag, er spillere som ønsker å spille fotball når de er på fotballbanen. Og de spillerne som stod bak det som skjedde, er uansett suspendert til vi har fått alle de aktuelle rapportene, sier leder i Hordaland fotballkrets, Roald Bruun-Hansen, til TV 2 Nettavisen.

- Aldri hørt om lignende

Dette skal ikke være første gang Djerv 2 har vært i fotballkretsens søkelys i år. En målvakt slo ned en dommer og ble utestengt ut året. Men i søndagens kamp tok det helt av.

- Jeg har aldri hørt om liknende. Det er snakk om trusler om grov vold, og er ikke sånt vi vil ha på en fotballbane, sier Bruun-Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Kurdere

Djerv 2 består hovedsaklig av innvandrere. Styreleder Tore Andersen frykter at innvandrermotstandere vil utnytte episoden for det den er verdt.

- Jeg er ikke i tvil om at det er mye rasisme ute og går. Det er mange som i utgangspunktet har noe i mot innvandrere som vil bruke denne episoden for det er verdt, sier styreleder Tore Andersen i Djerv til BA.

På seniorniva har klubben 30 spillere med fremmedkulturell bakgrunn, nesten alle kurdere. Men de får ikke én krone i støtte.

- Vi er sørgelig alene. Det vi mangler er menneskelige ressurser og selvfølgelig penger. Vi har vært i samtaler, blant annet med kretsen og med integreringskonsulent Anders Krystad i fotballforbundet. Men vi har ikke fått hjelp. Og det trenger vi, sier Andersen til BA.

Trenger støtte

Fotballkretsens leder Roald Bruun-Hansen sier de aldri har fått henvendelser fra Djerv før nå.

- I forgårs hadde vi et møte med klubben. Det er helt klart at de trenger støtte fra kretsen, sier Bruun-Hansen til BA.