Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Djevelen» Didi digger Le Thor

Tour-symbolet på plass for 15. år på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg jager alle Tour-rytterne, Thor Hushovd også, sier «Der Taufel» og «El Diablo» Didi Senft (56) til NTB.

Der ute på landeveien, midt mellom alt og ingenting, står Didi og gjøgler. Og når syklistene passerer, løper han etter dem iført djevelgaffel, sort kappe, rød bukse og horn i panna. Tyskeren er et ekte Tour de France-symbol.

Siden Miguel Indurain herjet som verst i Tour-en, har «djevelen» vært en gjenganger i en av verdens største idrettsbegivenheter.

- Det begynte i 1993 - midt i Indurain-epoken. Jeg så et Claudio Chiapucci-rykk på en etappe og sto under merket som viser at rytterne sykler inn på siste kilometer. Den røde trekanten med «1 km» inspirerte og skulle bli min måte å hylle denne fantastiske idretten på. Siden har jeg aldri sett meg tilbake, slår Didi (Didier) Senft.

Ni Guinness-rekorder

For 15. året på rad er «djevelen» på plass. 56-åringen er delvis sponset og får med seg også de fleste andre ritt på UCI-protouren. I sin egen sponsorbil valfarter Senft Europa med sitt etter hvert så velkjente kostyme.

Tyskeren blir lagt merke til på flere måter. Hjemme i Frankfurt har Didi et eget museum der sykler i alle mulige varianter står utstilt. Siden 1988 har «djevelen» satt ni Guinness-rekorder med egenproduserte sykler.

Blant annet verdens høyeste sykkel (8,08 meter) i 1989, verdens høyeste fungerende sykkel produsert av fotballer (61 stykker) i 1994, verdens lengste sykkel (25,22 meter) i 1999 og verdens største tandemsykkel i 2005.

EN DJEVEL PÅ SYKKEL: Tyske Didi Senft er et ekte Tour de France-symbol. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
EN DJEVEL PÅ SYKKEL: Tyske Didi Senft er et ekte Tour de France-symbol. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Hylles av Hinault

Dagen etter sin sjette etappeseier ble Thor Hushovd (30) hyllet av legenden Bernard Hinault før starten på tredje etappe i Tour de France mandag.

Hinault er den foreløpig siste store, franske Grand Tour-syklist. Han vant så vel Giro d’Italia, Vuelta a Espana som fem ganger Tour de France på slutten av 1970- og begynnelsen av 1980-tallet.

Legenden sto på podiet og tok imot Hushovd da nordmannen ankom innskrivingen noen minutter før start mandag. Der fikk forrige dags etappevinner utdelt en symbolsk medalje, og han ble behørig presentert for et tusentall tilskuere.

Like etter Hushovd kom Kurt Asle Arvesen (33), og norgesmesteren ble også gjenstand for oppmerksomhet, presentasjon og en hilsen fra Hinault da han dukket opp i mestertrøya

(NTB)

image: «Djevelen» Didi digger Le Thor
LEGENDE-ROS: Bernard Hinault kastet seg med på hyllesten av Thor Hushovd etter gårsdagens etappeseier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!