DJEVELEN ER TILBAKE: Real Madrids Cristiano Ronaldo er tilbake på sin gamle hjemmebane, Old Trafford. Avisa Marca har denne forsida i dag. - Djevelen er hvit og heter Cristiano, skriver de. Foto: AFP Photo. Faksimile: Marca.
DJEVELEN ER TILBAKE: Real Madrids Cristiano Ronaldo er tilbake på sin gamle hjemmebane, Old Trafford. Avisa Marca har denne forsida i dag. - Djevelen er hvit og heter Cristiano, skriver de. Foto: AFP Photo. Faksimile: Marca.Vis mer

- Djevelen er hvit og heter Cristiano

Men denne grønne drakta skaper irritasjon i Madrid.

• STUDIO: United - Real Madrid fra 20.45.

(Dagbladet): - Verden står stille i kveld, sier Real Madrid-manager Jose Mourinho før kveldens storkamp i Champions League.

Det han sikter til er returoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford. Etter 1-1 i Madrid for tre uker siden er de regjerende spanske mesterne avhengig av et godt resultat.

Allerede før avspark står stoltheten på spill for «Los Blancos» - de hvite. Storavisa Marca skriver følgende på forsida i dag:

«Djevelen er hvit og heter Cristiano». United går som kjent under klengenavnet Red Devils.

Grønn drakt?
Men nå antyder spansk presse at Real Madrid ikke får spille i sine vanlige helhvite drakter, men må bruke de grønne tredjedraktene.

- De hvite draktene er helt spesielle for klubben. Det handler om tradisjon og identitet. Det kan selvsagt gi en liten psykologisk effekt, men det er ikke draktfargen som avgjør kampen, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Håper United bytter
Real Madrid spilte med sine grønne drakter for første gang i 1-0-tapet mot Sevilla tidlig i sesongen. I Champions League er de grønne draktene brukt mot Ajax og Manchester City borte.

- Jeg byttet ut to spillere, men ville bytte ut sju, sa Mourinho etter Reals debut i grønt mot Sevilla denne sesongen.

Ifølge Marca ønsker Real Madrid i det lengste å få opptre i hvitt i kveld. Problemet er Manchester Uniteds hvite shortser, noe reglementet sier at begge lagene ikke kan benytte.

- Real Madrid håper at United er greie og enten velge bort sine vanlige hjemmefarger. Jeg ser likevel ikke noen god grunn til hvorfor de skal gjøre det, men det finnes jo eksempler på hjemmelag som faktisk har spilt i bortefarger, sier Veland.

I 1-1-kampen på Santiago Bernabeu spilte Real Madrid i hvitt og United i rød drakt og svart shorts.

EKSPERT: C More-ekspert Petter Veland. Foto: C More
EKSPERT: C More-ekspert Petter Veland. Foto: C More Vis mer

- Jeg tror det spiller liten rolle for spillerne hvilken draktfarge de bruker, og hvilke spillere som er overtroiske har jeg ikke oversikt over. Det er klubbemblemet som betyr noe, sier Veland.

- Hvordan ender kampen?

- Jeg håper det blir ekstraomganger og at vi får 30 minutter ekstra med flott fotball. Dette er en kamp alle har gledet seg til, og jeg må innrømme at jeg gjerne ser at Real Madrid går videre. Jeg holder likevel United som knappe favoritter, sier Veland.

PS: Tirsdag ettermiddag bekrefter Marca at Real Madrid spiller i grønn drakt. Kampen kan du se på Viasat Fotball fra klokka 20.45.