Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djokovic - seiersmaskinen ingen klarer å stoppe

Vant thrillerfinale mot Nadal.

UOVERVINNELIG?: Novak Djokovic har ikke tapt en eneste tenniskamp i 2011. Finaleseieren over Nadal er hans 24 strake seier i år. Foto: Matthew Stockman, Getty Images/AFP
UOVERVINNELIG?: Novak Djokovic har ikke tapt en eneste tenniskamp i 2011. Finaleseieren over Nadal er hans 24 strake seier i år. Foto: Matthew Stockman, Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): I flere år var Roger Federer nærmest umulig å slå på tennisbanen. Så kom gruskongen Rafael Nadal - og nå er det serbiske Novak Djokovic som er i en egen klasse.

Det viste han i søndagens finale i Sony Ericsson Open.

Førsteseedede Rafael Nadal jaktet sin første tittel i Miami, mens andreseedede Novak Djokovic forsøkte å ta sin fjerde strake for året.

- Min beste finale - Jeg har aldri følt meg så bra på banen som jeg gjør akkurat nå, sa Djokovic før turneringen i Miami.

Og etter nok en turneringsseier er neppe selvtillitten blitt verre. Finalen mot Nadal ble et fyrverkeri av en tenniskamp.

Spanske Nadal ville ha revansj etter at han tapte finalen i Indian Wells for to uker siden mot nettopp Djokovic. Djokovic var nok en gang sterkest.

- Dette er den beste finalen jeg har spilt noensinne. Det har vært en fantastisk turnering med et av verdens beste publikum, sa Djokovic til TV-kanalen Ten Sports etter finaleseieren.

KAMERATER: - Rafa er en god venn og en fantastisk konkurrent, sier Djokovic (.t.v.). Foto: AP Photo, Lynne Sladky
KAMERATER: - Rafa er en god venn og en fantastisk konkurrent, sier Djokovic (.t.v.). Foto: AP Photo, Lynne Sladky Vis mer

For første gang siden 1995 var det de to beste seedede spillerne i verden som møttes.

Seier i tie-break I 1995 var det tennislegendene Andre Agassi (2) og Pete Sampras (1) som duellerte. Det endte med Agassi-seier i tie-break i tredje set.

Og 16 år senere ble det akkurat like spennende. Djokovic vant 4-6,6-3 7-6 (7-4), og har fortsatt ikke tapt en eneste match i 2011. Finalen varte i 3 timer og 21 minutter.

Seieren over Nadal er han 24 strake - og det er kun to mannlige tennisspillere som har hatt en bedre sesonginnledning i løpet av de siste 30 åra. Det er amerikanske John McEnroe med hele 39 seire i 1984, og Ivan Lendl fra Tsjekkoslovakia med 25 fra 1986.

McEnroe sa tidligere i år at ingen kan utfordre den posisjonen Roger Federer og Rafael Nadal har i tennisverdenen. Men nå ser Djokovic ut til å gjøre amerikanerens uttalser til skamme.

Djokovic startet året med seier i Australian Open, Dubai og Indian Wells. Før finalen mot Nadal var det likevel spanjolen som hadde den innbyrdes statistikken på sin side med 16 vinst og 8 tap.

Nadal verdens beste - Rafa er en god venn og en fantastisk konkurrent, sa Djokovic.

Vinneren av turneringen stakk av med 611.000 dollar, og 1.000 poeng på verdensrankingen. Taperen av finalen gikk heller ikke tomhendt hjem. Nadal fikk med seg 298.000 dollar og 600 poeng.

TAP: Rafael Nadal vant hang godt med i finalen, men tapte finalen. Foto: Mike Ehrmann, Getty Images, AFP
TAP: Rafael Nadal vant hang godt med i finalen, men tapte finalen. Foto: Mike Ehrmann, Getty Images, AFP Vis mer

- Jeg spilte bedre dag for dag, men det holdt ikke i finalen. Gratulerer til Novak, sa Rafael Nadal til Ten Sports.

Nadal leder fortsatt verdensrankingen, foran Djokovic og Roger Federer på tredjeplass.

En dobbeltfeil av Nadal i tie-breaket sørget for 3-2 til Djokovic og serberens tur til å serve. Da var serberen nådeløs og vant til slutt 7-4 i det avgjørende tie-breaket.

HARDTSLÅENDE: Novak Djokovic tok sin fjerde strake finaleseier. Foto: Mike Ehrmann,Getty Images, AFP
HARDTSLÅENDE: Novak Djokovic tok sin fjerde strake finaleseier. Foto: Mike Ehrmann,Getty Images, AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media