OVERLEGEN: Serbiske Djokovic hadde få problemer med å vinne mot Marin Cilic. Kroaten var sjanseløs mot verdenseneren og måtte se seg slått 6-0, 6-1 og 6-2. Foto: AFP PHOTO/JEWEL SAMAD/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Serbiske Djokovic hadde få problemer med å vinne mot Marin Cilic. Kroaten var sjanseløs mot verdenseneren og måtte se seg slått 6-0, 6-1 og 6-2. Foto: AFP PHOTO/JEWEL SAMAD/NTB ScanpixVis mer

Djokovic brukte 85 minutter på å ta seg til finalen i US Open

Der møter han Roger Federer.

Novak Djokovic og Roger Federer vant sine semifinaler fredag under US Open i suveren stil. Duoen møtes i annen Grand Slam-finale på rad søndag.

Serbiske Djokovic hadde få problemer med å vinne mot Marin Cilic. Kroaten var sjanseløs mot verdenseneren og måtte se seg slått 6-0, 6-1 og 6-2. Den regjerende mesteren trengte kun 85 minutter på å sikre seg finaleplassen.

- Jeg kom her med et ønske og et mål om å nå finalen og kjempe for trofeet. Jeg har satt meg selv i den posisjonen nå. Det er allerede et bra resultat, men jeg ønsker å ta det siste skrittet og få hendene mine på det trofeet, sa Djokovic etter seieren.

Møter Federer Ikke lenge etter Djokovics seier mot Cilic, ble det klart at sveitsiske Federer blir motstanderen i finalen. Veteranen beseiret enkelt landsmann Stan Wawrinka 6-4, 6-3 og 6-1.

- Jeg er åpenbart veldig glad. Det har vært en flott turnering så langt. Jeg har servet veldig bra, spilt positiv tennis, gått for skuddene mine og det fungerer, sa Federer.

34-åringen står med 17 Grand Slam-titler i karrieren, men har slitt med å gå til topps de siste årene. Ikke siden Wimbledon i 2012 har han vunnet en av de fire store tennisturneringene. Finalen i US Open blir hans annen strake. Også i Wimbledon i sommer kom han helt til siste kamp. Siden forrige triumf er søndagens finale hans tredje forsøk på å gjenerobre et trofé.

- Jeg har prøvd veldig hardt de siste seks årene for å komme tilbake i en ny finale, sa Federer.

Håper på støtte Også på gresset i London møttes Djokovic og Federer i finalen. Da vant førstnevnte 3-1 i en jevn kamp. I New York håper Federer at ekstra støtte fra publikum kan vippe oppgjøret i hans favør. Djokovic sliter ofte med å få tilskuerne på sin side.

- Jeg tror definitivt om publikum er mer på min side at det vil gi meg et løft, ekstra energi og momentum muligens. Det kan vippe kampen litt, sa Federer, som frykter 28-åringen i det siste hinderet.

- Utenom det er Novak en god spiller. Begge har spilt i alle tøffe forhold og du må spille veldig bra for å slå ham. Det er det ingen tvil om, sa Federer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram