DISKET: På dramatisk vis ble Novak Djokovic disket fra US Open. Her kan du se hendelsen. Video med tillatelse: Eurosport / Dplay Vis mer

Novak Djokovic

Djokovic disket fra US Open

US Open-favoritt Novak Djokovic (33) er kastet ut av turneringen etter å ha skutt ballen i halsen på en dommer.

Publisert
Sist oppdatert

Novak Djokovic er disket fra US Open etter å ha skutt en ball i halsen på en av linjedommerne i kampen. Han skal ha slått ballen vekk i frustrasjon etter et tapt poeng og truffet den uskyldige linjedommeren.

Dommeren som ble truffet, ble liggende på bakken og holde seg til halsen etter å ha blitt truffet av verdenseneren.

Djokovic skjønte fort at han hadde dummet seg ut og unnskyldte seg. Han gikk også bort for å sjekke hvordan det hadde gått med kvinnen som ble truffet.

Legger seg flat

Djokovic ga ikke noen kommentar etter hendelsen, men rundt klokka 01 norsk tid skriver han på Instagram at han er «trist og tom» etter det som skjedde.

- Jeg er ekstremt lei meg for å ha forårsaket henne denne påkjenningen. Så utilsiktet. Så galt, skriver Djokovic, som også forteller at han har forsikret seg om at det står bra til med dommeren.

- Når det komme til diskvalifikasjonen, så må jeg gå inn i meg selv og jobbe med min skuffelse, og snu alt dette til en lærepenge for egen vekst og utvikling som spiller og som et menneske.

Videre beklager han oppførselen sin overfor US Open og alle involverte.

- Jeg er veldig takknemlig overfor mitt team og min familie for å støtten og mine fans som alltid er der for meg. Takk og jeg beklager, avslutter han.

- Trist

Djokovic var storfavoritt før møtet med spanske Carreno Busta i den fjerde runden av US Open. Nå er han altså ute av turneringen.

Busta ledet 6-5 i det første settet da «slaget» fra serberen skjedde.

- Det er ingen som gjør dette med vilje, men du skal ikke gjøre det. Det er trist, bare trist, sier Øivind Sørvald til Eurosport.

- Dette er nesten ikke til å tro. Verdens nr. 1 slår en ukontrollert ball og treffer linjedommer i halsen. Reglene må følges og veldig trist for turneringen og Djokovic som nå er ute av US Open, skriver Eurosport-kommentator Christer Francke på Twitter.

Til Dagbladet utdyper Francke:

- Det er helt riktig at han blir diskvalifisert. De følger bare reglene. Uansett om det er med vilje eller ikke, så er det rett ut når sånt skjer. Det tok litt tid før han ble kastet ut, og han kommer kanskje til å bedyre sin uskyld, men dette er urutinert, sier Eurosports tennis-kommentator til Dagbladet og fortsetter:

- Det er trist for turneringen. Du mister den største stjerna, som jakter Nadal og Federer. Det er veldig dumt og trist. På den andre siden så får vi en ny US Open-vinner, men jeg tror han angrer bittert og legger seg helt flat, sier Francke, som nå holder Daniil Medvedev som favoritt i turneringen.

Var storfavoritt

Djokovic har vunnet US Open ved tre anledninger tidligere - sist gang i 2018. Han har til sammen 17 Grand Slam-titler.

Tennisstjernen var altså på jakt etter sin 18. Grand Slam-tittel da han ble kastet ut av turneringen.

Det er bare Rafel Nadal og Roger Federer som har flere. Ettersom det har vært coronafrykt i tennismiljøet, har spillere som Nadal og Federer ikke deltatt i US Open.

Dermed var serberen storfavoritt til å vinne turneringen.

Djokovic er i dag rangert som nummer én i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer