Djokovic enkelt videre

Tennisesset Novak Djokovic suser videre mot sin femte strake finale i US Open. Lørdag ble hjemmehåpet Sam Querrey utklasset i strake sett.

VANT: Novak Djokovic vant over Sam Querrey i U.S. Open. Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports
VANT: Novak Djokovic vant over Sam Querrey i U.S. Open. Foto: Robert Deutsch-USA TODAY SportsVis mer

85 minutter tok det Djokovic å avgjøre 3.-rundekampen med 6-3, 6-2, 6-2.

Det betyr at John Isner er eneste gjenværende amerikaner i herrenes turnering.

I 4. runde venter Philipp Kohlschreiber for Djokovic. Tyskeren slo ut John Isner, som var siste gjenværende amerikaner i mennenes turnering.

- Sam er en stor server, svært kraftfull. Men han beveger seg ikke så bra, så jeg ønsket å få ham til å bevege seg rundt på banen, øke tempoet og få inn så mange returer som mulig, sa Djokovic.

Serberen er på jakt etter sin annen tittel på Flushing Meadows-anlegget i New York. Han vant Grand Slam-turneringen i 2011, men har tapt finalene for Andy Murray og Rafael Nadal de siste to årene.

Snaut to måneder har gått siden Djokovic slo legenden Roger Federer i en thriller av en Wimbledon-finale. Siden den gang har han giftet seg og lovet å konsentrere seg mer om familielivet, men foreløpig ser det ikke ut til å nekte ham US Open-suksess.

Walkover Tredjeseedede Stanislas Wawrinka fikk 4.-rundebilletten uten å slå en ball, da hans slovenske motstander Blaz Kavcic trakk seg på grunn av en skade i foten.

- Smerten er for sterk. Legene gjorde det de kunne, men det gikk ikke, sa Kavcic.

Andy Murray måtte ha fire sett for å slå ut Andrej Kuznetsov. Han kan se fram til 4.-rundekamp mot Jo-Wilfried Tsonga, som slo Pablo Carreno i strake sett.

Tidligere lørdag sikret 5.-seedede Milos Raonic og 10.-seedede Kei Nishikori i 3. runde av storturneringen. Canadieren Raonic trengte tre tiebreak mot useedede Victor Estrella, men vant i strake sett. Japanske Nishikori hadde bedre kontroll da Leonardo Mayer ble slått 6-4, 6-2, 6-3.

(NTB)