Djokovic måtte ha fem sett for å slå ut Seppi

Dramatisk fjerderundekamp for verdenseneren.

KJEMPET SEG VIDERE: Novak Djokovic strekker armene i været etter den dramatiske femsetteren mot italienske Andreas Seppi. Foto: SCANPIX/REUTERS/Benoit Tessier
KJEMPET SEG VIDERE: Novak Djokovic strekker armene i været etter den dramatiske femsetteren mot italienske Andreas Seppi. Foto: SCANPIX/REUTERS/Benoit TessierVis mer

Novak Djokovic trengte all sin rutine og kløkt for å ta hjem 4. rundekampen mot italieneren Andreas Seppi. Verdenseneren Djokovic vant en dramatisk femsetter med sifrene 4-6, 6-7, 6-3, 7-5, 6-3 i Roland-Garros søndag.

Djokovic lå under med to sett, men klamret seg til drømmen om å inneha de fire Major-titlene samtidig med overbevisende og taktisk godt spill i de tre avsluttende settene.

- Jeg spilte ikke særlig bra, men jeg vant takket være god innstilling og bra fighteregenskaper, sa Djokovic.

Etter fire timer og 18 minutters spill sikret Djokovic seg sin 25. strake enkeltseier innenfor Grand Slam-turneringene med en susende forehand.

Den 25 år gamle serberen er nå klar for kvartfinalen i Paris, men tidligere har han aldri tatt seg videre fra semifinalen. I fjor tapte han semifinalen for sveitseren Roger Federer.

Nevnte Federer er også klar for kvartfinale etter 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 mot belgieren David Goffin søndag.

- Jeg visste ikke mye om Goffin før matchen, men kjenner han bedre nå, sa Federer som var nær ved å ligge under med to sett for den talentfulle 21-åringen.

- Etter kvalifiseringen spilte jeg min beste tennis i de tre første kampene. Å spille mot Federer var bare en bonus, sa Goffin som tapte den siste kvalifiseringskampen om en plass i turneringen, men kom så heldig med som «lucky loser».

(NTB)