SEIER: Novak Djokovic vant Wimbledon-turneringen for andre året på rad.  Foto: Action Images / Tony O'Brien
SEIER: Novak Djokovic vant Wimbledon-turneringen for andre året på rad. Foto: Action Images / Tony O'BrienVis mer

Djokovic med sin andre Wimbledon-seier på rad etter thrillerfinale

Best når det gjaldt.

• Novak Djokovic - Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3

(Dagbladet): Mange hadde spådd en jevn finale i Wimbledon da verdensener Novak Djokovic (28) møtte den sjudobbelte turneringsvinneren Roger Federer (33).

Det ble det også.

Etter drøyt tre timers spill på hovedbanen på Wimbledon var det Novak Djokovic som kunne løfte Wimbledon-trofeet for andre året på rad.

- Jeg visste at Federer ville spille på sitt beste, det gjør han alltid når det gjelder som mest. Han får deg til å jobbe for det. Jeg måtte komme inn i dette med det i bakhodet, sier Djokovic etter kampen.

- Da jeg var liten drømte jeg om å vinne Wimbledon. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, sier serberen.

Fortjent Roger Federer, som hadde mulighet til å bli historisk med en seier søndag, var smilte bredt til tross for finaletapet.

- Han har spilt godt ikke bare i dag, men forrige uke, forrige måned, forrige år... Han fortjente dette, sier Roger Federer.

- Jeg var heldig som tok det andre settet, og hadde muligheten seinere, men ellers var han bunnsolid. Jeg er også veldig glad. Slik er det, fortsetter sveitseren.

Thriller Første sett avgjorde Djokovics til sin favør etter tie break. En god start på kampen for serberen - som ved flere anledninger viste at han ikke er ranket som verdensener uten grunn.

Men de to fortsatte å kjempe tett også i det andre settet, som også gikk til tie break. Det ble en thriller. Etter et langt tie break fikk Federer denne gangen tatt det lengste strået, og finalen gikk inn i kampens tredje sett.

Innen den tid begynte regnet å falle på Wimbledon. Det skapte også et brudd i spillet underveis i tredje sett.

Når spillerne returnerte til gresset, var det Djokovic som sikret seg overtaket. Med tidvis veldig imponerende spill sikret han seg sin andre Wimbledon-tittel på rad. Det var hans tredje Wimbledon-triumf, hans niende Grand Slam-tittel totalt.

Djokovic ble den første som har forsvart Wimbledon-trofeet siden Federer vant fem titler på rad mellom 2003 og 2007.