MØTES IGJEN: For fjerde gang på rad skal verdensener Novak Djokovic og Roger Federer møtes i semifinalen i US Open. Her fra French Open tidligere i år. Foto: Reuters / Regis Duvignau
MØTES IGJEN: For fjerde gang på rad skal verdensener Novak Djokovic og Roger Federer møtes i semifinalen i US Open. Her fra French Open tidligere i år. Foto: Reuters / Regis DuvignauVis mer

Djokovic og Federer møtes i semien - igjen

Fjerde gang på rad.

For fjerde gang på rad skal verdensener Novak Djokovic og Roger Federer møtes i semifinalen i US Open.

Federer jakter sin sjette Open-tittel, mens Djokovic er ute etter å revansjere finaletapet for Rafael Nadal i fjor.

- Å møte Djokovic er den største utfordringen i tennis, men jeg er klar og spiller bra, sa Federer.

De møttes sist i semifinalen i Roland-Garros i Paris. Da vant Federer og stoppet Djokovics imponerende seiersrekke på 43 kamper.

- Jeg vet ikke om det som skjedde i Paris vil hjelpe ham eller meg. Det var en flott kamp og en spesiell seier. Det var en av årets største kamper, sa Federer.

Femte semifinale Serbiske Djokovic er klar for sin femte strake semifinale etter at landsmannen Janko Tipsarevic måtte gi seg i torsdagens kvartfinale. Djokovic ledet 7-6 (7-2), 6-7 (3-7), 6-0, 3-0 da Tipsarevic kastet inn håndkleet på grunn av en lårskade.

- Jeg merket tidlig i tredje sett at han hadde mistet litt fart i serven sin og ikke beveget seg så bra, sa Djokovic.

Federer slo seg videre med 6-4, 6-3, 6-3 over Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike.

I den andre semifinalen møtes vinneren av oppgjørene mellom John Isner/Andy Murray og Andy Roddick/Rafael Nadal, som spilles fredag.

Kvinnelig stjernemøte I kvinnenes semifinale blir det også et stjernemøte. Danskenes tennisyndling Caroline Wozniacki skal bryne seg på formsterke Serena Williams

Verdensener Caroline Wozniacki får ingen enkel jobb mot hjemmefavoritten Serena Williams, som er tilbake for fullt etter skadeproblemer det siste året. I den andre semifinalen møtes Angelique Kerber fra Tyskland og Samantha Stosur fra Australia.

Regnvær har skapt problemer for arrangørene, og mennenes finale er utsatt til mandag. Semifinalene for både kvinner og menn spilles lørdag, mens kvinnenes finale er flyttet til søndag.

(NTB)