KLAR FOR NOK EN FINALE: Her er Rafael Nadal i aksjon i dagens semifinale mot Andy Murray. Søndag møter han erkerival Novak Djokovic i finalen i French Open.Foto: AP /Michel Spingler / NTB Scanpix
KLAR FOR NOK EN FINALE: Her er Rafael Nadal i aksjon i dagens semifinale mot Andy Murray. Søndag møter han erkerival Novak Djokovic i finalen i French Open.Foto: AP /Michel Spingler / NTB ScanpixVis mer

Djokovic og Nadal til finalen

Reprise av 2012-finalen i Paris.

Novak Djokovic og Rafael Nadal skal søndag møtes i finalen i Roland-Garros. Det ble klart etter at de begge tok komfortable seirer i dagens semifinaler.

Søndagens finale blir en reprise av finalen fra turneringen i 2012, hvor spanske Nadal til slutt sto igjen som seierherren. Men det skal ikke bli enkelt for Nadal denne gangen heller. Djokovic har vist lovende takter på den franske grusen.

Serberen startet solid mot Ernests Gulbis i fredagens semifinale, men fikk det tøffere da latvieren fikk til mer av sin typiske krafttennis i det tredje settet.

- Jeg spilte virkelig bra i de to første settene, men det var varmt og tøft for begge to. Jeg måtte presse meg til det ytterste, sa Djokovic etter seieren.

Serberen har spilt seg fram til finalen i 11 av de siste 15 Grand Slam-turneringene. Han vant til slutt med 3-1 over Gulbis. Settsifrene ble 6-3, 6-3, 3-6, 6-3.

For Nadals del var seieren klar over den 7.-seedede briten Andy Murray. Han vant til slutt 3-0 med settsifrene 6-3, 6-2, 6-1.

Nadal viste enorm styrke, noe som ikke er uvanlig for spanjolen under Roland-Garros. Nadal har nemlig bare tapt én kamp i turneringen totalt, hvor han debuterte i 2005.

Nadal og Djokovic har tidligere møttes 41 ganger ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau. Spanjolen har vunnet 22, mens serberen har vunnet 19.

(NTB)