Djokovic raste mot underlaget på banen

- Enten må jeg få meg fotballsko med knotter - eller så må jeg få råd fra Chuck Norris.

GLATT UNDERLAG: Djokovic hadde store problemer med å spille tennis på blågrusen i Madrid. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli/NTB scanpix
GLATT UNDERLAG: Djokovic hadde store problemer med å spille tennis på blågrusen i Madrid. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli/NTB scanpixVis mer

Novak Djokovic skled omkring på banen da han jobbet seg videre i Madrid Masters i tennis tirsdag. Etterpå slaktet han blågrusen det spilles på.

- Det var ikke tennis. Enten må jeg få meg fotballsko med knotter eller så må jeg få råd fra Chuck Norris om hvordan man kan spille på slike baner, sa den toppseedede serberen etter å ha slått Daniel Gimeno-Traver (nummer 137 på ATP-rankingen) 6-2, 2-6, 6-3.

- Jeg finner ikke ord til å beskrive denne banen. Jeg liker ikke å syte og klage, men jeg må være ærlig. Vi må diskutere framtiden til blågrusen, sa han.

Det er turneringens søkkrike bakmann Ion Tiriac som har besluttet at Madrid Masters skal spilles på blågrus. Det er samme mann som har sikret oppmerksomhet ved å bruke modeller som balljenter. Tanken bak blågrusen er at den gjør det lettere for TV-seerne å se ballen.

- Dette underlaget er helt forskjellig fra rødgrus. Det er mye glattere. Når du sklir på rødgrus, vet du når du stopper. Her slutter du aldri å skli, sa Djokovic.

Han mener at underlaget aldri ville blitt valgt om spillerne var blitt tatt med på råd.

(NTB)