Djokovic reddet fire matchballer mot Tsonga

Verdenseneren ille ute og kjøre mot hjemmefavoritten i Roland-Garros.

PÅ HÆLA: Novak Djokovic viste fenomenal mental styrke da han reddet fire matchballer mot hjemmefavoritten Jo-Wilfried Tsonga før han slo tilbake og feide franskmannen av banen i femte og avgjørende sett i kvartfinalen av French Open.Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpix
PÅ HÆLA: Novak Djokovic viste fenomenal mental styrke da han reddet fire matchballer mot hjemmefavoritten Jo-Wilfried Tsonga før han slo tilbake og feide franskmannen av banen i femte og avgjørende sett i kvartfinalen av French Open.Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpixVis mer

Novak Djokovics drøm om Grand Slam-triumf på Roland-Garros lever. Jo-Wilfried Tsonga spilte seg til fire matchballer i løpet av fjerde sett, men verdenseneren berget alle og tok seg videre fra kvartfinalen.

- Han var den beste spilleren i det meste av kampen, og jeg var heldig som kom tilbake etter fire matchballer imot. Dette var en utrolig kamp, erkjente Djokovic etter thrilleren.

Serbiske Djokovic fikk en god start på oppgjøret mot femteseedete Tsonga. Første sett ble gjort unna med enkle 6-1. Tsonga har slitt med å prestere i den største turneringen på hjemmebane. I Grand Slam-sammenheng har franskmannen ikke klart å ta seg til en finale siden han møtte nettopp Djokovic til kamp om tittelen i Australian Open for drøyt fire år siden.

Tirsdag viste en innbitt Tsonga at han ville endre på stempelet som en utøver som bare nesten lykkes. Etter å ha blitt spilt ut i første sett, ble prestasjonene til hjemmefavoritten langt bedre. Tsonga klarte å bryte Djokovics serve på helt avgjørende tidspunkter. Det førte til settseirer 7-5 og 7-5 i begge de påfølgende settene.

Utrolig nok var 27-åringen fra Le Mans uhyre nær å gjøre det samme også i fjerde sett. Han tok ledelsen 6-5 i egen serve og var nok en gang på nippet til å bryte Djokovic da sistnevnte servet for å holde seg inne i turneringen.

Det klarte verdenseneren, men ikke uten dramatikk. Tsonga hadde nemlig to matchballer før Djokovic klarte å ta gamet. Den 25-årige serberen, som har 30 ATP-titler på samvittigheten, har slitt mot Tsonga før. De to duellantene sto med fem seirer hver i innbyrdes møter før kvartfinalen.

Et tett tiebreak fulgte, og Djokovic brukte sin rutine fra mange store anledninger til å trekke i land også dét med sifrene 8-6. Femte og avgjørende sett ble en tøff mental utfordring for Tsonga. Hjemmehåpet måtte gi fra seg muligheten til avansement og vant bare ett av de sju siste gamene. Dermed møter Djokovic, som de fleste tippet, Roger Federer i semifinale senere denne uka.

- Jeg gjorde som jeg sa jeg skulle og ga alt. Jeg var tett på å klare det og hadde elsket å vinne. Dette var synd, fordi jeg var veldig nær, men mot slutten hadde jeg ikke mer energi. Nå er jeg nødt til å legge dette bak meg, sa en nedbrutt Tsonga.

(NTB)