MASTERS-REKORD: Serbiske Novak Djokovic slo Andy Murray, og tok sin 29. Masters-tittel. Foto: REUTERS/Andrea Comas
MASTERS-REKORD: Serbiske Novak Djokovic slo Andy Murray, og tok sin 29. Masters-tittel. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

Djokovic satte Masters-rekord

Tok sin 29. Masters-tittel.

Novak Djokovic ble den første som har vunnet 29 Masters-titler i tennis da han slo Andy Murray i finalen i Madrid, søndag.

Den serbiske verdenseneren slo fjorårsvinneren 6-2, 3-6, 6-3 og innkasserte sin femte tittel i år. Han beseiret skotten for 12. gang på deres 13 siste oppgjør.

Djokovic har vunnet Madrid Masters bare en gang tidligere. Det var for fem år siden. Murray avverget en matchball i 8. game i avgjørende sett og tvang fram et niende game som ble riktig dramatisk.

Djokovic avverget sju bruddballer, mens Murray avverget nok en matchball før han til slutt måtte gi tapt.

— Det var en flott kamp å være med på, sa Djokovic.

— Jeg gratulerer Andy med at han ga meg så hard kamp. Til slutt var det noen få poeng som avgjorde. Jeg vet ikke hvordan jeg gravde meg ut av trøbbel, men jeg er lykkelig over at jeg greide det, sa han.

Murray var skuffet over at han ikke maktet å forsvare tittelen han vant i fjor.

— Det var ikke min dag, men Novak viste igjen hvor god han er. Jeg har hatt mye suksess her de siste årene, og jeg kjempet hardt for å gjenta det. Jeg er skuffet, men han viste hvorfor han er nummer en, sa han.

Han tok iallfall sett fra verdenseneren. Djokovic har vunnet 33 av sine 35 siste sett mot andre topp-10-spillere.

28-åringen har vunnet fem av de seks siste Masters-turneringene, og 10 av de 14 siste. Om han vinner igjen i Roma neste uke, blir han første mann som passerer 100 millioner dollar i prispenger i løpet av karrieren.

Murrays finaletap betyr at han passeres av Roger Federer og faller til tredjeplass på verdensrankingen.

(NTB)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.