Djokovic slo Federer i episk Wimbledon-finale

Serberen har overtatt tennis-tronen.

KONGEN: Novak Djokovic vant sin annen Wimbledon-tittel etter et drama av en finale som gikk fem sett. Med seieren overtar Djokovic tronen på toppen av verdensrankingen. Foto:AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
KONGEN: Novak Djokovic vant sin annen Wimbledon-tittel etter et drama av en finale som gikk fem sett. Med seieren overtar Djokovic tronen på toppen av verdensrankingen. Foto:AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Novak Djokovic vant sin annen Wimbledon-tittel etter et drama av en finale over fem sett mot Roger Federer. Med seieren overtar Djokovic tronen på toppen av verdensrankingen.

De to superstjernene utkjempet en duell som varte i nesten fire timer. Etter utallige fantastiske ballvekslinger og et drama selv Wimbledon knapt har sett maken til, var det serbiske Djokovic som vant.

27-åringen seiret med sifrene 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4.

- Først av alt vil jeg gratulere Roger. Det var en fantastisk kamp å være en del av. Han er en stor mester og et stort forbilde. Jeg respekterer alt du har gjort og takker deg for at du lot meg vinne i dag, sa Djokovic etter kampen.

Dramatikk I sett nummer fire så Djokovic ut til å ta kontroll da han brøt Federer to ganger, men begge gangene slo sveitseren tilbake. Til slutt brøt Federer og vant settet.

I det femte og avgjørende var det Djokovic som var sterkest. Da han brøt Federer i settets tiende game, var det hele over.
Etter å ha takket for kampen, la Djokovic seg ned og spiste noen av gresstråene fra banen.

Nesten historisk - Det var en fantastisk finale. Jeg kan ikke tro at jeg klarte å strekke den til fem sett. Det så ikke bra ut en stund, sa en skuffet Federer.

Han hadde sjansen til å vinne sin åttende Wimbledon-tittel og bli tidenes mestvinnende i turneringen.

- Når man skal spille mot Novak, vet du at det blir tøft. Jeg kan bare gratulere. Det var en fantastisk match og en fantastisk turnering, sa sveitseren.

Seieren er Djokovics annen Wimbledon-tittel og hans sjuende Grand Slam-tittel totalt. Han overtar også toppen av verdensrankingen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer