FEIRET: Novak Djokovic vant 7-6, 5-7, 7-6 mot Federer. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Novak Djokovic vant 7-6, 5-7, 7-6 mot Federer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Djokovic slo Federer i ny thriller

Novak Djokovic er klar for en ny finale i Paris Masters, men det var så vidt det vippet hans vei da Roger Federer ble slått i semifinalen lørdag.

Serberen måtte fredag avgi sett for første gang på lenge da han slo Marin Cilic i semifinalen, og lørdag ble det en ny thriller da Federer ga ham kamp til døren om finaleplass i Paris. Etter tre timer kunne Djokovic juble for seier 7-6 (8-6), 5-7, 7-6 (7-3).

Dermed er han klar for finale mot den 22-årige useedede russeren Karen Khatsjanov, som tidligere lørdag slo Dominic Thiem 6-4, 6-1 i semifinalen.

31-årige Djokovic har nå vunnet 22 kamper på rad. Han var nede på 22.-plass på ATP-rankingen da han ble slått ut av Roland-Garros på forsommeren, men siden har han vært nesten ustoppelig. Han har vunnet årets to siste Grand Slam-turneringer (Wimbledon og US Open) og Masters-turneringene i Cincinnati og Shanghai. Søndag kan han ta nok en Masters-tittel. I så fall rekorden til Rafael Nadal på 33 titler i slike turneringer.

Federer kunne ha tatt sin 100. turneringsseier i Paris, men kom så vidt til kort mot Djokovic og kan tidligst jubilere i ATP-mesterskapet i London.

Den 37-årige sveitseren tapte tiebreaket i første sett etter to ukarakteristiske feil. Han slo tilbake med seier i annet sett, men i tiebreak i avgjørende sett ble han utspilt. En retur i nettet satte punktum for kampen.

Det var Djokovics fjerde strake seier mot Federer, og den 25. på 47 dueller totalt.

Nå står bare Khatsjanov i veien for Djokovics femte triumf i Paris, men den unge russeren er i forrykende form. Nylig vant han Kreml Cup hjemme i Moskva, og lørdag utklasset han Alexander Zverev i kvartfinalen for tap av bare tre game.

(NTB)