Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djokovic slo Murray etter spennende finale

I Australian Open.

OVERLEGEN: Australian Open-finalen mellom Novak Djokovic og Andy Murray var lenge spennende, men mot slutten var den serbiske verdenseneren overlegen. Foto: AP Photo/Rob Griffith/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Australian Open-finalen mellom Novak Djokovic og Andy Murray var lenge spennende, men mot slutten var den serbiske verdenseneren overlegen. Foto: AP Photo/Rob Griffith/NTB Scanpix Vis mer

Australian Open-finalen mellom Novak Djokovic og Andy Murray var lenge spennende, men mot slutten var den serbiske verdenseneren overlegen.

Etter at finalistene hadde vunnet hvert sitt sett i tiebreak så Murray ut til å ha overtaket i finalen da han ledet 2-0 i tredje sett. Men derfra og ut handlet det kun om Djokovic.

Serberen lot Murray vinne bare ett game til i Melbourne. Han snudde og vant 6-3 i tredje sett, før han var helt overlegen og avgjorde finalen med 6-0 i fjerde sett.

Med settsifrene 7-6 (7-5), 6-7 (4-7), 6-3 og 6-0 kunne 27-åringen juble for seieren.

Trives i Australia Dermed er Djokovic tilbake på topp i turneringen. Søndagens turneringsseier var hans femte i Melbourne. Den første kom i 2008, før han vant tre år på rad i 2011-2013.

Kun australske Roy Emerson, som vant seks ganger på 1960-tallet, har flere titler enn Djokovics fem i turneringen.

Murray er langt fra ukjent med hvordan det er å være finaletaper i Melbourne. Både i 2011 og 2012 kom han til kort mot Djokovic, mens det i 2010 var Roger Federer som ble for sterk for den skotske OL-vinneren.

Avbrutt Underveis i annet sett ble kampen avbrutt da to tilskuere tok seg inn på banen. De hadde med seg et banner med et politisk budskap, men ble kjapt fjernet av resolutte sikkerhetsvakter.

Etter vel fem minutters avbrudd var finalen i gang igjen.

(NTB)

NYTT TAP: Murray er langt fra ukjent med hvordan det er å være finaletaper i Melbourne. Både i 2011 og 2012 kom han til kort mot Djokovic, mens det i 2010 var Roger Federer som ble for sterk for den skotske OL-vinneren. Foto:  AP Photo/Rob Griffith/NTB Scanpix
NYTT TAP: Murray er langt fra ukjent med hvordan det er å være finaletaper i Melbourne. Både i 2011 og 2012 kom han til kort mot Djokovic, mens det i 2010 var Roger Federer som ble for sterk for den skotske OL-vinneren. Foto: AP Photo/Rob Griffith/NTB Scanpix Vis mer